کد خبر : 530528

تاریخ انتشار : ۱۳۹۴/۰۹/۰۳ زمان : ۱۲:۰۰

گریه‌ محمدرضا پهلوی در آمریکا

تظاهرات گسترده و بی‌سابقه ضد شاه در در آمریکا که ۱۴ نوامبر ۱۹۷۷ آغاز شده بود روز بعد از آن ـ ۱۵ نوامبر در حالی که وی و بانویش فرح در مدخل کاخ سفید مورد استقبال کارتر قرار گرفته بودند و طبق برنامه، سران دو کشور قرار بود در محوطه باز (چمن کاخ) سخنانی بیان […]

تظاهرات گسترده و بی‌سابقه ضد شاه در در آمریکا که ۱۴ نوامبر ۱۹۷۷ آغاز شده بود روز بعد از آن ـ ۱۵ نوامبر در حالی که وی و بانویش فرح در مدخل کاخ سفید مورد استقبال کارتر قرار گرفته بودند و طبق برنامه، سران دو کشور قرار بود در محوطه باز (چمن کاخ) سخنانی بیان می داشتند شدت یافت به گونه ای که پلیس از گاز اشک آور استفاده کرد.

1345179 494 گریه‌ محمدرضا پهلوی در آمریکا

این وضعیت از شبکه‌های تلویزیونی آمریکا به طور کامل پخش شد و بینندگان آنها حملات فیزیکی تظاهر کنندگان را که عموما دانشجویان ایرانی مدارس عالی امریکا بودند و خود را از شهرهای دانشگاهی با خودرو به واشنگتن رسانده بودند مشاهده کردند.
گاز اشک آور تا محل تریبون سران دو کشور پراکنده شده بود، بگونه ای که کارتر و شاه با دستمال چشم و صورتشان را پاک می کردند. به گزارش آن روز بعضی از رسانه های امریکا، مقامات مربوط ایران که چنین واقعه ای را از هفته ها قبل پیش بینی کرده بودند قبلا عده ای را با هواپیما از ایران و از چند ایالت آمریکا بویژه کالیفرنیا به واشنگتن فرستاده بودند که به هواداری از شاه شعار بدهند و با مخالفان شاه درگیر شوند که این برنامه هم به دلیل انبوه مخالفان و سنگ پرانی آنان شکست خورد.

نقل گزارش شبکه‌های تلویزیونی آمریکا در اروپا سبب مشارکت عده ای بیشتر در تظاهرات ضد شاه در پاریس شد. وی از آمریکا به فرانسه رفت. گزارش مصوّر این وضعیت چند روز بعد از تلویزیون تهران هم پخش شد که سکه شاه را در ایران هم شکست.
تنی چند از مورخان گفته اند که پخش این گزارش مصوّر از تلویزیون ایران بخشی از یک نقشه مآلا ضد شاه بود که در خارج طرح شده بود و یا اشتباه محاسبه و نسنجیده و بی اطلاعی مقامات مربوط در تهران از روانشناسی ایرانیان.بعضی ازهواداران شاه بعدا کارتر را به حمایت ضمنی از تظاهرات واشنگتن متهم کردند و دلایلی را هم ارائه دادند. این تظاهرات شاه را با آن لقب «آریامهر و شاهِ شاهان = شاهنشاه» در انظار جهانیان تحقیر و باعث تضعیف او در ایران و تشدید ضدیت با وی شده بود و طولی نکشید که با یک گاف دیگر (انتشار نامه ساختگی رشیدی مطلق در روزنامه اطلاعات) انقلاب آغاز شد.

منبع : افکارخبر
ارسال دیدگاه