کد خبر : 790

تاریخ انتشار : ۱۳۹۳/۰۷/۲۹ زمان : ۶:۲۵

صبحانه مفید و مغذی برای کودک بی‌اشتها

اگر کودکان صبحانه نخورده باشند، چه در خانه یا مدرسه از تمرکز فکری لازم برخوردار نیستند. صبحانه باعث پرورش فکر و ذهن خلاق خواهدشد. هشت ایده‌ی مؤثر برای صبحانه‌ی کودک بی‌اشتها در ذیل می‌آید: ۱- نان روغنی یکی از نان‌های خوشمزه و انرژی‌زا است. خوردن مقدار کمی از آن، حداقل تا ۴۰ دقیقه، انرژی مورد […]

اگر کودکان صبحانه نخورده باشند، چه در خانه یا مدرسه از تمرکز فکری لازم برخوردار نیستند. صبحانه باعث پرورش فکر و ذهن خلاق خواهدشد. هشت ایده‌ی مؤثر برای صبحانه‌ی کودک بی‌اشتها در ذیل می‌آید:

۱- نان روغنی یکی از نان‌های خوشمزه و انرژی‌زا است. خوردن مقدار کمی از آن، حداقل تا ۴۰ دقیقه، انرژی مورد نیاز بدن را بطور‌کامل تامین می‌کند. بنابراین چند تکه نان روغنی به همراه پنیر و گردو، صبحانه‌ای مقوی و مفید است.

۲- یک لیوان شیر( بهتر است گرم باشد، که البته به‌طور معمول بچه‌ها آن را دوست ندارند!) به همراه دو قاشق عسل یا چند حلقه موز.

۳- سیب و جوانه‌ی گندم به تنهایی صبحانه‌ی کاملی است. برای جلوگیری از ایجاد حالت تهوع، بهتر است چند تکه نان و پنیر و گردو نیز مصرف شود.

۴- یک کاسه عدسی ( لوبیا توصیه نمی شود) به همراه کمی کره در آن، صبحانه‌ی مفیدی است

۵- سرشیر یا خامه یا عسل به همراه کمی چای یا یک لیوان شیر.

۶- نان و پنیر به همراه خیار یا گوجه فرنگی و یک استکان چای شیرین، صبحانه‌ای مفید و انرژی‌زاست.

۷- تخم مرغ، منبع کاملی از پروتئین و سایر مواد مورد نیاز بدن است و به هر شکل که مصرف شود (آب‌پز، نیم‌رو، پخته) مفید است و تا مدتی طولانی کودکان را سیر نگه می دارد.

۸- حلیم گندم که با گندم پوست‌کنده و گوشت قرمز یا گوشت مرغ تهیه می‌شود سرشار از انرژی‌ست.

از خوردن غذاهای پرحجم به عنوان صبحانه، مثل قورمه سبزی یا قیمه‌ی باقیمانده از شب قبل، آبگوشت و غیره بپرهیزید. این غذاها، حجم معده را افزایش داده و احساس سنگینی و خواب آلودگی ایجاد می کنند و برای انجام فعالیت‌های روزانه مناسب نیستند.

sobhane moghazi 300x200 صبحانه مفید و مغذی برای کودک بی‌اشتها

صبحانه مفید و مغذی برای کودک بی‌اشتها

به طور کلی صبحانه‌ای مفید و مغذی است که در عین کم‌حجم‌بودن، غنی بوده و حداقل ۲ تا ۳ ساعت کودک را سیر نگه دارد و مهم‌تر این که انرژی موردنیاز او را تأمین کند.

نکته طلایی :

باید یک پنجم انرژی دریافتی روزانه از طریق خوردن صبحانه تامین شود؛ مثلا اگر یک خانم بزرگسال به ۱۸۰۰ کیلوکالری انرژی نیازمند است، باید ۳۵۰ کیلوکالری و آقایی که به ۲۵۰۰ کیلوکالری انرژی نیازمند است، باید ۶۵۰ کیلوکالری از انرژی دریافتی‌اش، از طریق صبحانه تامین گردد. در ضمن، بهتر است صبحانه‌تان از چند گروه غذایی مختلف تشکیل شود، نه فقط یک نوع گروه غذایی.

یادتان نرود که شیر، پنیر، تخم‌ مرغ، عدسی و حتی آجیل از منابع پروتئینی هستند و نان و غلات، میوه و سبزیجات، عسل و مربا از منابع تامین‌کننده کربوهیدرات‌های پیچیده و ساده‌اند. البته باید قندهای ساده و چربی‌‌ها (مثل مربا و کره و خامه) در حد کم مصرف شوند و از مصرف سوسیس و کالباس صرف‌نظر کرد.

 

منبع : سایت ۱سخن > http://1sokhan.ir

ارسال دیدگاه