کد خبر : 532389

تاریخ انتشار : ۱۳۹۴/۰۹/۳۰ زمان : ۱۴:۰۰

احداث خط لوله گاز بین ترکیه و رژیم صهیونیستی

کارشناسان و تحلیل‌گران از اقدام قریب‌الوقوع ترکیه و اشغالگران صهیونیست برای احداث خط لوله گاز در بستر دریای مدیترانه خبر داده‌اند. وبگاه خبری-تحلیلی «نچرال گاز اروپا»، که در شهر «ونکوور» کانادا فعالیت می‌کند، امروز (یکشنبه) نوشت؛ همزمان با تحریم‌های تنبیهیِ مسکو علیه آنکارا، دولت ترکیه قصد دارد برای تأمین انرژی گاز مورد نیاز خود و […]

کارشناسان و تحلیل‌گران از اقدام قریب‌الوقوع ترکیه و اشغالگران صهیونیست برای احداث خط لوله گاز در بستر دریای مدیترانه خبر داده‌اند.

وبگاه خبری-تحلیلی «نچرال گاز اروپا»، که در شهر «ونکوور» کانادا فعالیت می‌کند، امروز (یکشنبه) نوشت؛ همزمان با تحریم‌های تنبیهیِ مسکو علیه آنکارا، دولت ترکیه قصد دارد برای تأمین انرژی گاز مورد نیاز خود و در راستای فرایند عادی‌سازی روابطش با رژیم صهیونیستی، توافق احداث خط لوله گاز را با تل‌آویو در بهار ۲۰۱۶ نهایی کند.

این رسانه در ادامه به نقل از «روزنامه هابرتُرک» می‌نویسد: «ترکیه و اسرائیل درحال مذاکره برای تأمین گاز ازطریق خط‌ لوله‌ای در بستر دریای مدیترانه هستند. آنکارا امیدوار است بتواند با انجام این طرح، تا سال ۲۰۱۹ سالانه بالغ بر ۳۰ میلیارد متر مکعب گاز اسرائیل را به درون مرزهای خود منتقل کند. از این مقدار،‌۲۰ میلیارد مترمکعب آن، سهم اروپا خواهد بود. دولت رجب اردوغان تصمیم دارد با این اقدام بتدریج وابستگی ۵۰ درصدی گاز این کشور به روسیه را به میزان قابل‌توجهی کاهش دهد.

گفته شده است بهای پیشنهادی رژیم صهیونیستی به ترکیه برای فروش گاز،‌ ۱۹۹ دلار در ازای هر هزار مترمکعب است، که رقمی مطلوب برای آنکارا محسوب می‌شود.

خط لوله مذکور به‌طول ۵۵۰ کیلومتر و به مقصد شهر بندری «مِرسین» ترکیه، واقع در جنوب این کشور و در سواحل شمال‌شرقی دریای مدیترانه، خواهد بود. هزینه انجام طرح، حدود ۲٫۵ تا ۳ میلیارد دلار برآورد شده است.

به گزارش نشریه نچرال گاز اروپا، باتوجه به پایان‌یافتن مناقشه آنکارا-رژیم‌صهیونیستی درخصوص قضایای مربوط به «کاروان آزادی غزه»، انتظار می‌رود دو طرف توافق ذکرشده را در بهار سال ۲۰۱۶ بطور رسمی اعلام کنند.

علاوه بر وارد کردن گاز از اراضی اشغالی سرزمینِ فلسطین، دولت ترکیه بدنبال دریافت گاز از منابع دیگری همچون کشور آذربایجان نیز هست. اوایل ماه دسامبر سال جاری، آنکارا و باکو درباره تسریع در روند ساخت خط لوله مشترک آذربایجان-گرجستان-ترکیه، با نام «تاناپ»، که بخشی از کریدور جنوب است، موافقت کردند.

منبع : خبرگزاری فارس
ارسال دیدگاه