کد خبر : 528659

تاریخ انتشار : ۱۳۹۴/۰۷/۲۹ زمان : ۱۶:۰۰

صالحی: تبادل سوخت هسته‌ای از نقاط قوت برجام برای ایران است

معاون رئیس‌جمهور می‌گوید: طی هشت‌ ماه گذشته مذاکرات فشرده‌ای با طرف‌های روسی برا ی تبادل سوخت هسته‌ای انجام شده است. رئیس سازمان انرژی اتمی فراهم شدن امکان تبادل سوخت هسته‌ای را از نقاط قوت برجام برای کشورمان دانست و گفت: “به‌همین منظور، برای تبادل سوخت هسته‌ای با روس‌ها از حدود هشت‌ ماه پیش مذاکرات بسیار […]

علی اکبر صالحی صالحی: تبادل سوخت هسته‌ای از نقاط قوت برجام برای ایران است

معاون رئیس‌جمهور می‌گوید: طی هشت‌ ماه گذشته مذاکرات فشرده‌ای با طرف‌های روسی برا ی تبادل سوخت هسته‌ای انجام شده است.

رئیس سازمان انرژی اتمی فراهم شدن امکان تبادل سوخت هسته‌ای را از نقاط قوت برجام برای کشورمان دانست و گفت: “به‌همین منظور، برای تبادل سوخت هسته‌ای با روس‌ها از حدود هشت‌ ماه پیش مذاکرات بسیار فشرده‌ای با مقامات این کشور داشته‌ایم”.

علی اکبر صالحی در  گفتگوی زنده تلویزیونی با بخش خبری نیمروز سیما افزود: در فرایند عملیاتی شدن برجام، جمهوری اسلامی ایران و طرف مقابل باید اقداماتی انجام دهند .

وی گفت‌: یکی از این اقدامات، تهیه سند رسمی درباره بازطراحی  راکتور اراک است که در فرایند تهیه آن سه سند باید تهیه شود.

صالحی افزود: سند اول که دو سه هفته پیش در وین تهیه و تنظیم شد و به امضای  نمایندگان جمهوری اسلامی ایران ، چین و امریکا رسید و  ۱+۵  نیز آن را تایید کرد.

وی گفت: در این سند به کلیات مربوط به تعهدات ایران و طرف مقابل اشاره شده ضمن اینکه فرایند کلی اجرایی شدن این اقدام را هم مشخص کرده است.

معاون رئیس جمهور افزود: سند دیگر، سند تفاهم نام دارد که این سند میان اعضای ۱+۵ منتشر شده و محتوای آن نحوه تقسیم وظایف میان آنان برای بازطراحی  راکتور اراک است که این سند نیز میان آنان تنظیم و تایید شده است.

صالحی گفت: سند دیگر، سند رسمی است که دو روز پیش با حضور آقایان عراقچی، تخت روانچی، بعیدی نژاد، کمالوندی و رحیمیان در وین درباره آن مذاکره شد که این سند مادر استکه باید تنظیم و امضا شود و سپس اقدامات لازم را انجام دهیم.

وی افزود:‌ قانون مصوب مجلس نیز ناظر بر این امر است و تاکید کرده که حتما باید سندی رسمی در ارتباط با راکتور اراک تنظیم شود و به تایید مراجع ذیربط برسد.

صالحی گفت: آقای رئیس جمهور نیز دستور اقدام را منوط به این کرده است که این اسناد آماده شود.

رئیس سازمان انرژی اتمی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه آیا ماهیت تولید آب سنگین در راکتور اراک حفظ می شود  اظهار داشت: بله راکتور آب سنگین اراک به عنوان راکتور آب سنگین باقی می ماند.

صالحی در پاسخ به پرسش دیگری درباره نحوه تبادل سوخت هسته ای نیز گفت‌: این موضوع مراحل نهایی اش را طی می کند و همکاران ما در مسکو حضور دارند به این صورت که اورانیوم غنی شده ای را که حدود  ۸ تا  ۹ تن است طبق تعهداتمان بفروشیم و به ازای آن  اورانیوم طبیعی بگیریم.

وی این موضوع را از نقاط قوت برجام برای کشورمان دانست و ابراز امیدواری کرد :  در یکی دو ماه آینده که باید اقدامات علی الارض مان را انجام دهیم باید تبادل سوختمان را نیز انجام دهیم.

اورانیوم غنی شده را در بازارهای خارج می‌فروشیم

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: براساس تعهد ما در برجام ذخایر سوخت اورانیوم غنی شده ما به فروش خواهد رسید.

علی اکبر صالحی در بازدید از مرکز هسته ای نطنز در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری صدا سیما گفت: ما اکنون حدود ۹ تن اورانیوم غنی شده داریم که باید بر اساس تعهد ما در برجام یا آن را رقیق و یا در بازارهای فروش عرضه می کردیم که ترجیح ما بر آن بود تا این میزان اورانیوم غنی شده را در بازار به فروش برسانیم.

وی افزود: بر این اساس اورانیوم غنی شده برای فروش به کشور روسیه ارسال خواهد شد و ما به ازای آن اورانیوم طبیعی دریافت می کنیم.

صالحی گفت: از این پس نیز تهیه اورانیوم مورد نیاز کشور از بازارهای عرضه این محصول بدون محدودیت تهیه می شود.

وی افزود: بر اساس برجام ۵ هزار سانتریفیوژ برای ما باقی می ماند که می توانند هرماه معادل صد کیلوگرم اورانیوم ۳/۵ درصد را تولید کنند که ما آن را تبدیل به سوخت و برای عرضه در مراکز مختلف و همچنین برای فروش به خارج نیز تهیه می کنیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفت: همچنین باتوجه به توافقات برجام درقبال اورانیوم های غنی شده در داخل، این محصول فروخته و در ازای آن اورانیوم طبیعی برای مصرف داخل خریداری خواهد شد.

صالحی افزود: بازدید ما از مراکز هسته ای کشور به صورت دوره ای است و اکنون نیزما پس از دستور رئیس جمهور آمادگی کامل برای اجرای توافقات برجام را داریم.

منبع : خبرگزاری بین‌المللی تسنیم
ارسال دیدگاه