کد خبر : 2209

تاریخ انتشار : ۱۳۹۳/۰۹/۱۸ زمان : ۷:۰۰

۹ روش غذا دادن به کودک که نه نگوید

در این قسمت ۹ روش غذا دادن به کودک را تقدیم می‌کنیم. روشهایی که روانشناسان بسیار روی آنها تأکید دارند. حتما مطالعه کنید و اگر سؤالی داشتید از پخش مشاوره سایت مطرح کنید. ۱- میان وعده های غذایی کودک را کم کنید. اگر قبل از غذا در طول روز به او گردو، هویج یا کشمش […]

در این قسمت ۹ روش غذا دادن به کودک را تقدیم می‌کنیم. روشهایی که روانشناسان بسیار روی آنها تأکید دارند. حتما مطالعه کنید و اگر سؤالی داشتید از پخش مشاوره سایت مطرح کنید.

۱- میان وعده های غذایی کودک را کم کنید. اگر قبل از غذا در طول روز به او گردو، هویج یا کشمش و یا حتی پنیر داده‌اید، بدانید که اینها پرکالری هستند و احتمالا باعث کم شدن اشتها فرزند شما شده است. پس زیاد نگران نخوردن غذایش نباشید.

۲- غذاخوردن با خانواده یک عادت خوب و نشاط آور است. پس به شکل عملی به کودک نشان دهید که چقدر تهیه غذا مشکل است و خوردن آن در سلامتی بدن چقدر مفید است.

۳- بگذارید کودک در خرید لوازم شام و ناهار، چیدن سفره غذا و حتی پختن غذا به شما کمک کند تا غذا برایش جالب‌تر شود.

۴- کمی سلیقه در تزیین غذا می‌تواند پایانی برای بدغذایی بچه‌ها باشد.

مادری می‌گفت: کودک من شدیداً از خوردن اسفناج و کدو متنفر بود اما اینبار بعد از آنکه کدو و اسفناج را پختم، اسفناج‌ها را داخل شکم کدو جا دادم و روی آن را با پوره سیب‌زمینی و چند گل ترب تزیین کردم طوری که او واقعاً فکر می‌کرد یک رولت کوچک برایش آماده کرده ام و با تعجب سعی در امتحان کردن آن داشت و با تعریف و تمجید سایر افراد خانواده میل کودکم به خوردن سبزیجات بیشتر شد.

۵- وقتی به کودک اصرار می‌کنید که بخورد، در بیشتر مواقع در او حس نخوردن قوی می‌شود. در این زمان بهتر است غذای او را کم کنید و در مورد آنچه می‌خورد یا نمی‌خورد از او سؤال نکنید و حتی وقتی غذایش تمام شد از او نپرسید که باز هم می‌خواهد یا نه! اگر خودش خواست دوباره برایش غذا بکشید.

۶- اگر توجه نکردن به او و نادیده گرفتنش مؤثر نبود باید روشهای دیگری را در نظر بگیریدو مثلاً هر غذایی که بر سر سفره آورده می‌شود باید حتی به اندازه یک قاشق غذاخوری از آن چشیده شود. کم‌کم کودک با طعم انواع غذاها آشنا می‌شود و این راهی برای بهبود وضعیت غذایی او خواهدبود.

۷- به کودکتان در زمینه غذاخوردن فشار نیاورید. ولی توصیه اصلی ما در رفتار با کودک به شما این است که هنمیشه قاطع و محکم باشید. اگر کودک غذا را امتحانکرد، حتما برایش تشویقی در نظر بگیرید مثلا اجازه دهید شب یک ربع بیشتر تلویزیون تماشا کند و اگر امتحان نکرد، از تشویق خبری نیست.

۸- طبیعی است که مادر بعد از تهیه غذایی که کودکش روزها و هفته‌های قبل آن را با اشتها می‌خورد و حالا با بی‌علاقگی آن را نمی‌خورد، عصبانی می‌شود. ولی مطمئن باشید استفاده از زور باعث می‌شود بی‌علاقگی موقت کودک شما تبدیل به نفرتی دائمی شود.

۹- اجازه دهید کودک بر اساس آنچه که میلش می‌کشد غذا بخورد. مثلاً خوردن حدود ۷۵۰ گرم شیر در روز برای کودکان بین یک تا سه ساله تمامی احتیاجات بدن آنها را تأمین می‌کند و شما تا سه روز می‌توانید از این روش تغذیه استفاده کنید و دوباره بعد از آن میل به غذا خوردن را در کودکتان زیاد کنید.

 

غذا دادن به کودک ۹ روش غذا دادن به کودک که نه نگوید

 

سمیرا عابدین

ارسال دیدگاه