خواندنی و دانستنی
اخبار امروز
- ۵ تا ۲۰ سال حبس و شلاق در ملاعام در انتظار محتکران اقلام بهداشتی
- هشدار پوتین درباره اقدام نظامی از سوی آمریکا علیه ایران
- پیشروی ۹ کیلومتری ارتش سوریه در شرق حمص
- اوباما رئیس جمهور آمریکا شیعه است
- قتل عام غیرنظامیان سوری توسط جنگندههای روسیه
- تایید صلاحیت اصلاحطلبان و مستقلین ۸ برابر اصولگرایان
- اعتراف بی سابقه عربستان درباره ایران
- قیمت نفت به زیر ۳۰ دلار سقوط کرد
- رنجنامه حسین فدایی منتشر شد : آقای هاشمی! توبه کنید.
- وقوع انفجار در غرب قاهره
- مدیر برنامههای موشکی اسرائیل اخراج شد
- هند به دنبال خرید ۳۶ جنگنده رافائل از فرانسه
- کابل و اسلامآباد برای اقدام علیه گروههای مسلح توافق کردند
- صدور حکم متهمان پرونده بیمارستان خمینی شهر
- آقایی که میگوید کشور باید توسط شورای رهبری اداره شود چه مشکلی با رهبر دارد؟
- تلویزیون بیش از ۳۰هزار دقیقه برنامه انتخاباتی پخش میکند
- وقتی سفیر انگلیس شیرینی میلاد رسول الله(ص) تقسیم میکند!
- افزایش ۲۰ تا ۳۰ نفری مرگ و میر در روزهای آلوده تهران
- پارتی بازی وزارت کشور برای فرزندان آقای هاشمی
- اسیر داعشی ارتباط ترکیه با داعش را فاش کرد
- طرحهای کنگره آمریکا اجرای برجام را هر روز بیشتر تهدید میکند
- توصیه آمریکا به مقامات سعودی درباره ایران
- تحریمهای سنگین کنگره آمریکا علیه سپاه پاسداران
- پرچمدار جدید HTC را ببینید
- اندیشکده واشنگتن: برخلاف وعده روحانی، کاهش تحریمها تأثیر زیادی بر اقتصاد ایران ندارد
- هلاکت علوش تروریست های سوریه را زمین گیر کرد
- ۱۰ چهره مهم غایب در انتخابات مجلس
- کاملترین آمار وحشیگری سعودیها در یمن
- استان هایی که بیشترین و کمترین آمار ازدواج و طلاق را دارند
- کشف جسد یخ زده جوان ایرانی در مرز ترکیه
- آمار تاسف بار مصرف دخانیات در نسل جوان
- دستخط رهبرانقلاب درباره مشایی
- ماجرای نصب پرچم داعش در کرمانشاه چه بود؟
- اظهارات تکاندهنده زن نجات یافته از دست داعش
- نامه مهم دفتر تحکیم وحدت به آیتالله جنتی درباره هاشمی
- ابوبکر البغدادی: با همه جهان میجنگیم
- مایحتاج اولیه زندگی رهبر انقلاب توسط چه کسی تهیه میشود؟
- شعری که از مادر رهبر انقلاب به یادگار ماند
- یک سال فروش اشتباهی چای کوکائین
- داعشیهای بحرین: به دنبال انفجار مسجد شیعیان بودیم
- دلیل سرعت زیاد دولت ایران برای اجرای برجام، انتخابات آتی است
- استعفای دستهجمعی اعضای تحریریه یک روزنامه اصلاحطلب
- شکایت از شبکههای ماهوارهای برای سرقت فیلمهای ایرانی
- مدارس تهران فردا تعطیل نیست/ لغو مسابقات فوتبال
- سرگرمی جالب بن سلمان؛ شرطبندی میلیونی در بازی آمریکایی
- واکنش فاطمه هاشمی به احتمال رد صلاحیتش: خوشحال میشوم!
- عفت مرعشی: یک بار رد صلاحیت شدیم، دیگر برای چه نگران باشیم!
- رویانیان : حزب احمدینژادیها را قبول ندارم
- توضیحات کمالی درباره ادامه خدمت سربازی فوتبالیستها
- سناریوی فتنهگران را چند هفته قبل انتخابات ۸۸ فاش کردم
تاریخ انتشار : ۱۳۹۴/۰۱/۱۸ زمان : ۶:۵۰
۵ آرزوی مـلـت در سـال ۱۳۹۳
حمیدرضا ترقی عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی طی یادداشتی به بررسی شعار سال با عنوان “دولت و ملت؛ همدلی و همزبانی” پرداخت که مشروح آن را در زیر میخوانید: نامگذاری کوتاه سالها که توسط مقام معظم رهبری در ابتدای هر سال صورت میگیرد به منظور وارد کردن مردم ومسئولان به عرصه های نهم و […]
حمیدرضا ترقی عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی طی یادداشتی به بررسی شعار سال با عنوان “دولت و ملت؛ همدلی و همزبانی” پرداخت که مشروح آن را در زیر میخوانید:
نامگذاری کوتاه سالها که توسط مقام معظم رهبری در ابتدای هر سال صورت میگیرد به منظور وارد کردن مردم ومسئولان به عرصه های نهم و اولویت دار کشور در فرآیند انقلاب اسلامی و تحقق آرمانهای مقدس آنست.
بدون شک انتخاب شعار هر سال مبتنی بر وقایع و مسائل رخداده در گذشته و پیش بینی چالشها و مشکلات سال جدید صورت میگیرید و نشان میدهد که معظم له بر اساس یک کار مطالعاتی و بررسی دقیق این شعار سال را اعلام مینمایند.
از نوع پیام ها و سخنرانی ایشان در آغاز هرسال در جمع زائران و مجاوران امام هشتم ع کاملا استفاده میشود که مخاطب اصلی این شعار و نام گذاری هرسال در درجه اول مردم و سپس مسئولین هستند. متاسفانه باید اذعان داشت که علی رغم سرنوشت ساز بودن این شعارها در فرآیند تحقق اهداف انقلاب اسلامی و اعتراف مسئولان به اولویت پرداختن بدان در سخنرانیها و همایشها و تبلیغات رسانه ای ؛ تاکنون دولتها اقدام بایسته و عملی قابل قبولی در جهت تحقق شعار سال نداشتهاند درحالی که اگر بر اساس این شعارها:
-وجدان کاری و انضباط مالی و اجتماعی محقق می شد؟
-الگوی مصرف در جامعه اصلاح میشد ؟
-انسجام اسلامی و اتحاد ملی کامل میشد؟
-از کار و سرمایه ایرانی حمایت میشد؟
-عدالت اجتماعی در تمام سطوح جامعه تحقق می یافت ؟
-ازاصراف پرهیز و صرفه جوئی به فرهنگ تبدیل میشد؟
-خدمت رسانی واقع از سوی مسئولان به مردم صورت میگرفت؟
-جهاد اقتصادی سرلوحه فعالیتهای مردم و دولت قرار میگرفت؟
شکی نباید داشت که میتوانست بسیاری از مشکلات کنونی کشور را حل کند اما نشد؛ چرا؟ چون مسئولان به شعارها جنبه عملی شدن ندادند و برای عملی کردن آن از حرف پارا فراتر نگذاشتند. بنابراین شعار سال رهبری در هرسال باید جزء مطالبات جدی مردم, احزاب و گروههای سیاسی و فرهنگی و اجتماعی و رسانهها, از جامعه و مسئولان باشد تا تحقق آن میسرتر گردد.
ارزیابی سالی که گذشت
رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیام نوروزی خود دراغاز سال ۹۴ سال ۹۳ را سالی پر ماجرا و همراه با چالشها و پیشرفتها دانستند (استیضاحها – پروندههای فساد – جوسازی برای سران فتنه-افزایش تحریمها – جنایات داعش درعراق – پیشرفتهای علمی در هواوفضا – سلاحهای جدید دفاعی – تولید داروهای جدید) معظمله عزم ملی را درسال ۹۳ دارای بروز و ظهور دانستند که ملت این عزم را در تحمل برخی مشکلات وایستادگی و پایداری بر اصول و آرمانهای انقلاب در ۲۲ بهمن و روز قدس و راهپیمائی عظیم اربعین نشان داد.
رهبر معظم انقلاب تحقق مدیریت جهادی را در بعضی از بخشها محقق و آنرا عامل پیشرفت دانستندو در بخشهائی که محقق نشده و توجهی بدان نشده بطور طبیعی نمیتوان شاهد رشد و پیشرفت بود و باید در آینده خودرا به این نوع مدیریت اصلاح نمایند.
ایشان به نحوه عملی شدن دوشعار اقتصاد و فرهنگ در سال ۹۳ اشاره ای نداشتند ! این معلوم میکرد که گزارشی از توجه و اقدام جدی دولت و مردم به اقتصاد و فرهنگ , به ایشان داده نشده و همچنان این دوموضوع مهم مورد کم توجهی و یا کج فهمی مسئولان بوده است. یقینا آمارهای ارائه شده در زمینه رشد اقتصادی اقناع کننده نیست و اقتصاد مقاومتی و رفع بیکاری ورونق تولید همچنان در کما بسر میبرند. بنابراین نمی توان رهبری را راضی از آنچه درسال ۹۳ نسبت به اجرای شعار سال صورت گرفته دانست! و این بزرگترین انتقاد غیر مستقیم ایشان به عملکرد مسئولان است.
پنج آرزوی ملت در سال ۹۴
رهبر معظم انقلاب اسلامی ۵ آرزوی بزرگ ملت ایران در سال ۹۴ را چنین برشمردند:
۱-پیشرفت اقتصادی
۲- اقتدارو عزت منطقه ای و بین المللی
۳-جهشهای علمی به معنای واقعی
۴-عدالت قضائی و اقتصادی
۵-ایمان و معنویت
۱- پیشرفت اقتصادی مورد آرزوی ملت ایران این است که کسب و کار رونق یافته و از رکود خارج شود تا بیکاری کاهش یافته و تولید داخل راه اندازی و سرعت گیرد و در نتیجه واردات کاهش یافته و صادرات افزایش یابد و مقاومت اقتصادی کشور و خانواده ها در برابر تکانه های اقتصادی بیرونی بالارفته و رفاه ئعمومی گسترش یافته و فقر کاهش یابد و امنیت سرمایه گذاری فراهم ودر نتیجه عقب ماندگی کشور در رشد اقتصادی مرد هدف چشم انداز جبران گردد.
۲- اقتدار و عزت منطقهای و بین المللی ایران در حل و فصل مسائل منطقه ای از قبیل سوریه و عراق و لبنان و یمن و فلسطین و افغانستان نهفته است و در عرصهء بین المللی این اقتدار و عزت در نتیجه مذاکرات هسته ای که ایران در برابر قدرتهای جهانی قرار دارد تجلی پیدا میکند که چگونه تیم مذاکره کننده میتوانند این اقتدار و عزت را با حفظ مقتدرانه دستاوردهای هسته ای و دفع شرور دشمنان بدون عقب نشینی از اصول و حقوق مسلم به دست آورند و تثبیت نمایند.
۳- جهشهای علمی در کشور که امروز در عرصههای گوناگون هستهای؛ نانو؛ بیوتکنولوژی؛ رادیوداروها؛ هواوفضا و صنایع دفاعی رخ داده است باید به معنای واقعی کلمه استمرار یافته و توسعه یابد و هیچ مانعی نباید در سر راه آن قرار گیرد .
۴- عدالت قضائی باید در مبارزه با مفسدین اعم از آقازادهها و غیره توسط دستگاه قضائی به گونهای تجلی یابد که مردم احساس نکنند تبعیضی بین افرادوجود داشته و احکام عادلانه صادر نشده.
۵- عدالت اقتصادی مستلزم برخورداری همه آحاد جامعه از فرصتهای رشد اقتصادی و رفاهی و درآمدمشروع و کار و زندگی شرافتمندانه و از بین رفتن فقر و فاصله طبقاتی و تبعیض اقتصادی است.
۶- و بالاخره ایمان و معنویت حاکم بر همه این آرزوهاو عملکرد مسئولان ایجاب میکند که هم مردم در مسیر ارتقاء ایمان و معنویت خود بکوشندو هم دولت زمینه ارتقاء معنویت و ایمان مردم را فراهم سازد تا مردم سالاری دینی محقق گردد و البته کارگزاران کشور هم باید در خدمت خود به مردم با انگیزه معنوی کارکنند و از ناراضی تراشی مراجعین بپرهیزند که ضد خدمت رسانی است.
شعار سال ضامن تحقق آرزوهای ملت
رهبر معظم انقلاب اسلامی مهمترین شرط تحقق آرزوهای فوق الذکر ملت را همدلی و همزبانی بین دولت و ملت دانستند ؛ مفهوم این شعار به تعبیر معظم له اینست که:
همکاریهای صمیمانه میان ملت و دولت لازم است تا آن آرزوها دست یافتنی شوند. زیرا دولت کارگزار ملت است وملت کارفرمای دولت . لذا هرچه بین ملت و دولت یعنی کارگزار و کارفرما صمیمیت بیشتر و همدلی بیشتری وجود داشته باشد کارها بهتر پیش خواهد رفت.