کد خبر : 1568

تاریخ انتشار : ۱۳۹۳/۰۸/۱۶ زمان : ۳:۲۸

چرا خانم‌ها پس از ازدواج چاق می‌شوند؟ (قسمت اول)

خانم‌ها در ممالک مختلف، به خصوص ایران، اشتیاق چندانی برای ورزش کردن ندارند. این امر از فرهنگ غلط، عدم امکانات کافی، بی‌توجهی نسبت به سلامتی جسمی و یا در بعضی موارد اشتغال و گرفتاری نشأت می‌گیرد. البته پیشرفت علم و کشف مزایای ورزش برای بدن و حتی ورزش درمانی باعث شده افراد بیشتری به این […]

خانم‌ها در ممالک مختلف، به خصوص ایران، اشتیاق چندانی برای ورزش کردن ندارند. این امر از فرهنگ غلط، عدم امکانات کافی، بی‌توجهی نسبت به سلامتی جسمی و یا در بعضی موارد اشتغال و گرفتاری نشأت می‌گیرد.

البته پیشرفت علم و کشف مزایای ورزش برای بدن و حتی ورزش درمانی باعث شده افراد بیشتری به این امر مهم زندگی روی بیاورند. شاید ما در زندگی خود با کمتر کسی برخورد کرده باشیم که غذاخوردن و یا خوابیدن را فراموش کند و همیشه این کارها را مهم و لازم برای ادامه‌ی حیات خود می‌داند. اما کاملاً از این مطلب غافلیم که ورزش نیز باید مثل غذاخوردن و خوابیدن در کارهای روزانه‌مان جایگاه ویژه خود را داشته باشد.

طی تحقیقات متعدد مشخص شده که ورزش نه‌تنها سلامت جسم را تضمین می‌کند، بلکه درمان خوبی برای بسیاری از بیماری‌های روحی است. داشتن تناسب اندام یکی از بارزترین مشخصه‌هایی است که خانم‌ها به آن علاقه‌مندند و اغلب فقط برای لاغر شدن یا تناسب اندامشان ورزش می‌کنند. باید توجه داشت، ورزش تنها برای کسب مقام قهرمانی یا کاهش وزن نیست، بلکه به وسیله‌ی آن می‌توان به سلامت جسمی و روحی دست یافت.

144863 چرا خانم‌ها پس از ازدواج چاق می‌شوند؟ (قسمت اول)

چاق شدن خانمها بعد از ازدواج

 

زنان به پیری فکر می‌کنند

خانم‌ها معمولاً عادت دارند که هر روز صبح خود را با دقت برانداز کنند. من بطور موذیانه می‌توانم وارد ذهن یکی از این خانم‌ها شوم و فکرش را بخوانم. یک روز صبح وقتی خانمی، خود را در آینه، تمام قد نگاه می‌کند، بجای اینکه از خود بپرسد چرا اینقدر چاق شده‌ام، نگاهی به گوشه‌ی چشم‌هایش می‌اندازد و با ناامیدی برای چروک جدیدی که گوشه‌ی چشمش به وجود آمده غصه می‌خورد.

او شاید هرگز اندام خود را به دقت نگاه نکند و اصلا از وضعیت نامتناسب بدنش شرمنده نباشد. شاید هم هرگز به اشتهای بی‌پایانش برای خوردن غذاهای خوشمزه لعنت نفرستند که باعث شده این همه چاق شود.

او فقط نگران است که تعداد چروک‌ها بالا نرود. از همه‌ی این بحث‌ها گذشته باید گفت، چاقی خانمها بعد از سن سی چندان هم غیرطبیعی نیست. زیرا که متابولیسم بدنشان بطور قابل ملاحظه ای بعد از سی سالگی پایین می‌آید.

البته اگرچه این امر غیرطبیعی نیست، اما اجتناب‌ناپذیر هم نیست. تحقیقات نشان می‌دهد به طور میانگین زنان بین سی تا چهل سال، هرساله نیم کیلوگرم به وزن‌شان افزوده می‌شود اما این امر فقط دلیل متابولیسمی ندارد.

متابولیسم ممکن است که تا حدی در این موضوع دخیل باشد، ولی معمولاً این اضافه وزن در اثر نوع زندگی بدون فعالیت، خانه‌نشین‌شدن افراد و از دست دادن توده عضله است.

دکتر جیمز ریپ مدیر مرکز بهداشتی و تحقیقاتی روش زندگی می‌گوید: «هیچ صفت مشخصه و ویژگی خاصی در دهه ۳۰ زندگی خانم‌ها وجود ندارد که اغلب آنها ناگهان تصمیم می‌گیرند در این دوره اضافه وزن پیدا کنند.»

در این دوره سنی تا حد زیادی شرایط زن تغییر کرده و تحت بمباران برخی مسائل قرار می‌گیرد که همه‌ی این‌ها باعث می‌شوند او در این دهه چاق شود و وزنش افزایش یابد.

اگر فرد به روند عادی زندگی‌اش ادامه دهد، بالارفتن وزن امری اجتناب‌ناپذیر خواهدبود؛ مگر اینکه بداند چگونه با این وضعیت مواجه شود و چه واکنشی نشان دهد. در پست بعدی چند شیوه برای سوزاندن چربی اضافی و کاهش وزن ذکر می‌شود.

نوشته‌ی : استیسی کالینو

ترجمه‌ی : میترا علی‌شهبازی

ادامه دارد…

ارسال دیدگاه