کد خبر : 327779

تاریخ انتشار : ۱۳۹۴/۰۳/۲۸ زمان : ۸:۴۴

پنج سؤال مهم مادران باردار

۱ – چاره تورم پا در مادران باردار چیست؟ برخی مادران به این باورند که برای جلوگیری از افزایش این تورم، باید مصرف مایعات را قطع کرد در حالی که عکس این نکته صادق است، چرا که هر چه بیشتر مایعات مصرف کنید، کلیه ها فعال‌تر شده و مواد زاید بدن بیشتر دفع و بدین […]

۱ – چاره تورم پا در مادران باردار چیست؟

برخی مادران به این باورند که برای جلوگیری از افزایش این تورم، باید مصرف مایعات را قطع کرد در حالی که عکس این نکته صادق است، چرا که هر چه بیشتر مایعات مصرف کنید، کلیه ها فعال‌تر شده و مواد زاید بدن بیشتر دفع و بدین ترتیب مقدار املاح و آب اضافی موجود در بدن کاهش پیدا می‌کند … بنابراین در طول روز بین ۸ تا ۱۶ لیوان مایعات بنوشید. البته به شرطی که هر وعده بیشتر از دو لیوان نباشد تا تورم و یا ادم کاهش یابد. استفاده از آب، آب میوه، سوپ، میوه ها، و سبزیجات است و دارد و نیز شیر حتماً در برنامه غذایتان بگنجانید.
از اواسط دوران بارداری تا به انتها بروز کمی تورم در ناحیه پا طبیعی بوده و نشان می‌دهد که میزان احتباس مایعات در بدن کافی است گرچه در برخی از زنان، این تورم به طور محسوس مشاهده نمی‌شود که معمولاً مشکلی هم ایجاد نمی‌کند.
با این حال اگر می‌خواهید تورم پاها به حداقل برسد شیوه‌های زیرا به کار ببرید:
مدت طولانی سر پا نایستید و به هنگام پیاده‌روی هر از گاهی جایی بنشینید و استراحت کنید. هنگام نشستن، پاها را کمی بالاتر نگاه دارید و وقت استراحت و خوابیدن به سمت چپ دراز بکشید. از جوراب‌های مخصوص دوران بارداری استفاده کنید و آنها را وقتی که از خواب بیدار می‌شوید بپوشید چون در آن زمان میزان تورم کمتر است. ضمن آنکه از پوشیدن جوراب‌های کشی جداً خودداری کنید. مصرف نمک را به حداقل برسانید.
تورم شدید و ناگهانی پاها همراه با افزایش وزن و ورم دست و صورت است باید توسط پزشک مورد بررسی قرار گیرد.

۲- بهترین راه تأمین کلسیم در بدن کدام است؟
بسیاری از زنان در طول دوران بارداری از مزه شیر بدشان می‌آید و نمی‌توانند به راحتی شیر بنوشند. از طرفی نیاز بدن به کلسیم امری اجتناب‌ناپذیر است و باید تأمین گردد. به همین خاطر، محققان راههای دیگری را پیشنهاد می‌کنند که مادران حساس به طعم شیر می‌توانند به کمک آنها نیاز بدنشان را برطرف سازند.
در طول دوران بارداری، روزانه باید ۴ وعده کلسیم مصرف کنید، یعنی درمجموع بدن به ۱۲۰۰ میلی گرم کلسیم نیاز دارند. هر کدام از موارد زیر معادل ۱ لیوان شیر است:
– ۵۰ گرم پنیر
– ۱ لیوان ماست کم چرب یا بدون چربی
– ۱ لیوان آب پرتقال
– ۱ و نیم لیوان کلمه بروکلین بخارپز

در صورتی که شیر را با غلات بوداده مثل سوپ و یا قهوه بدون کافئین ((برشتوک)) مخلوط کنید، مزه آن مطبوع‌تر می‌شود. این روش را نیز امتحان کنید.
۳- آیا فراموشی نوعی سندرم مربوط به دوران بارداری است؟
بروز حالت فراموشی در بسیاری از زنان مثل حالت تهوع صبحگاهی بوده‌ و مربوط به اختلالات دوران بارداری است. بسیاری از محققان، افزایش سهم هورمونهای بدن را عامل اصلی بروز این نوع سرطان می‌داند. ضمن آنکه انرژی به کار رفته برای رشد جنین و کمبود خواب نیز در این رابطه نقش دارند. در حالت فراموشی، حتی اگر با نظم و باهوش باشید، این احتمال وجود دارد که مثلاً یادتان برود که اجاق گاز را به موقع خاموش کنید.
برای افزایش تمرکز حواس سعی کنید کارهای روزمره را قبل از فراموشی، فهرست و یادداشت کنید. این فهرست شامل خرید مایحتاج، پرداخت قبض‌های آب و برق و … را جلوی چشم بگذارید و با انجام هر کاری روی آن خط بکشید. یادتان باشد که این حالت موقتی است و کمی پس از زایمان کم‌کم بهبود می‌یابد.

۴-آیا زنان باردار می‌توانند ورزش کنند؟
ورزش صحیح و اصولی به میزان کافی برای اکثر زنان مفید است چرا که توانایی بدن را افزایش داده و اکسیژن بیشتری جذب می‌شود. علاوه بر آن گردش خون بهتر صورت گرفته و از بروز علائمی نظیر کمردرد، خشکی مزاج، واریس و تورم جلوگیری می‌کند. یکی دیگر از فواید نرمش، کنترل وزن مادر به ارتقای سیستم دفاعی بدن برای زایمان و بعد از آن است. پزشکان می‌گویند ورزش نه تنها جسم بلکه روح را نیز درمان می‌کند و چون باعث ترشح هورمون شادی یا همان اندورفین شده و تا حدود زیادی با عث درمان افسردگی زایمان می‌گردد.
با تمام این تفاسیر، دوران بارداری زمان مناسبی برای شروع ۱ برنامه ورزشی سخت و شدید نیست بنابراین قبل از هرگونه حرکت و نرمش، با پزشک مشورت کنید. در حال حاضر پیاده‌روی و شنا به شرطی که آب زیاد گرم نباشد مناسب‌ترین ورزش برای زنان باردار است. علاوه بر آن می‌توانید با نظر پزشک در کلاس‌های یوگا و حرکات سبک نرمشی شرکت کنید. از دویدن یا هر نوع ورزش سنگین دیگری که به اکسیژن ببیشتر نیاز دارد، جداً خودداری کنید. حتی اگر مربی ورزش انجام برخی حرکات سنگین را بی خطر دانست، شما خودتان مراقب باشید و محتاطانه رفتار کنید.
هنگام نرمش موارد زیر را رعایت کنید:
-خودتان را بیش از حد گرم نکنید و از آنجایی که به خاطر عرق زیاد، آب بدن کم می‌شود، قبل و بعد ورزش زیاد آب بنوشید.
-هرگز خود را خسته نکنید.
با احساس هرگونه درد، گرفتگی عضله، سرگیجه، تنگی نفس، سردرد و نیز اختلال در حرکت و افزایش تورم دست، پا یا صورت بلافاصله نرمش را کنار بگذارید.

۵- چرا جثه برخی مادران باردار نسبت به دیگران بزرگتر می‌شود؟
هستند زنانی که در مقایسه با سایر زنان باردار، جثه بزرگ‌تری پیدا می‌کنند که البته نگران کننده‌ نیست، بزرگی یا کوچکی شکم مادر در این رابطه به اندازه چنین کمتر وابسته بوده و بیشتر به سایز و استخوان‌بندی مادر بستگی دارد ضمن آنکه با کشیدگی ماهیچه‌های بدن است در این امر دخیل است شکم زنان که ماهیچه‌های سفت و سختی دارند نیز برآمده شده و برعکس شکم زنانی که ماهیچه‌های شل و سستی دارند زودتر بزرگتر می‌شود. علاوه بر آن، موقعیت مکانی جنین در کوچکی و بزرگی شکم مادر نقش دارد.

ارسال دیدگاه