به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، پروفسور «برلون»، پزشک وجرّاح مسیحی در سال ۱۳۸۲ ه. ق یکی از جرّاحان تیم پزشکی مرحوم آیتالله سیّد محمّدهادی میلانی (ره) خاطرههایی از آن مرجع تقلید جهان تشیّع نقل نموده است. وی عامل مسلمان شدن خود را متاثر از شخصیت آیتالله میلانی میداند و در این خصوص چنین تعریف میکند:
«من پس از عمل جرّاحی سیّد، پیش از آنکه ایشان از حالت بیهوشی بیرون بیایند مراقب بودم که وقتی به هوش میآید چه میگوید (چرا که این مرحله از نظر پزشکان مرحلهی حسّاسی است، شاید بیمار بعضی از اسرار زندگیاش را هم بگوید) ایشان آرام حرکت کرد، درحالی که در آن لحظه نیز خدا خدا میگفت و با پروردگارش راز و نیاز میکرد، من تحت تأثیر این صحنهی شگفتانگیز به حقّانیّت آئین اسلام پی بردم و بدان گرویدم.»
پروفسور برلون میگوید: تنها زمانی که انسان شاکله وجودی خود را بدون اینکه بتواند برای دیگران نقش بازی کند، نشان میدهد، در حالت بههوشآمدن است و بنده دیدم که این آقا، تمام وجودش محو خدا بود، در آن لحظه به یاد اسقف کلیسای «کانتربری» افتادم که چندی پیش در همین حالت و پس از عمل در کنارش ایستاده بودم و دیدم که او ترانههای کوچه بازاری جوانان آن روزگار را زمزمه میکند، در آن لحظه بود که فهمیدم حقیقت، نزد کدام مکتب است.
جالب توجّه آنکه «دکتر برلون» پس از گرویدن به اسلام وصیت کرده بود او را پس از مرگ در شهر مقدس مشهد دفن کنند که اکنون آرامگاه وی در قبرستان خواجه ربیع قرار دارد.
شرح این ماجرا به همراه داستان اسلام آوردن یک زوج مسیحی در محضر آیت الله سید محمدهادی میلانی در مجله نامه آستان قدس منتشر شده است.
منبع : خبرگزاری تسنیم > http://www.tasnimnews.com