تیم تراکتورسازی که فصل گذشته قهرمانی لیگ برتر را فقط چند دقیقه مانده به پایان مسابقه از دست داد امسال بسیار امیدوار بود تا با جذب بازیکنان مطرح بتواند خود را مدعی اصلی کسب عنوان قهرمانی بداند.
سرخ پوشان فوتبال آذربایجان در همین راستا با جذب بازیکنان سرباز که هرکدام در تیمهای خود بازیکنان بزرگی محسوب میشدند شانس زیادی داشتند تا بتوانند عنوان قهرمانی را به خود اختصاص دهند.
در این میان تراکتوریها به فکر حفظ بازیکنان تأثیرگذار تیم بودند تا با جذب نفرات مدنظر تونی اولیویرا بتوانند به روزهای خوش آینده فکر کنند اما دلارهای تیمهای عربی در این میان مشکلساز شد.
تیمهای قطری در حالی لوسیانو ادینهو را از خط حمله، آندرانیک تیموریان را از میانه میدان و کارلوس دوسانتوس را از قلب خط دفاعی تراکتورسازان دزدیدند که رقم قرارداد آنها با قطریها به پول ایرانی بیش از ۱۰۰ میلیارد ریال میرسید. چیزی حتی بیشتر از نیمی از بودجه یک سال باشگاه برای لیگ برتر!
وقتی پرنده از قفس پرید!
تراکتورسازان هر چه در توان داشتند گذاشتند تا مهرههای مدنظر سرمربی پرتغالی در تیم حفظ شوند ولی هیچچیزی نمیتوانست در مقابل دلارهای تیمهای قطری مقاومت کند و تبریزیها در اجرای این قسمت از پروژه خود ناموفق ظاهر شدند.
پسازآن چارهای نبود جز جذب بازیکنان جدید برای ترمیم نقاط ضعف تیم که برای رسیدن به این مهم باشگاه بهطور مستقیم زیر نظر تونی اولیویرا به بازار نقل و انتقالات رفت و ۴ بازیکن خارجی مدنظر وی را خریداری کرد.
کارلوس کاردوسو برزیلی در خط دفاعی، آگوستو سزار برزیلی و آیان رامسی استرالیایی – فیلیپینی در پستهای هافبک دفاعی و هجومی و حمزه یونس تونسی در خط حمله هر یک نفراتی بودند که در پستهای مختلف خریداری شدند تا تونی اولیویرا بهدلخواه از این نفرات در تاکتیک مدنظر خود سود ببرد.
ترمیم نقاط ضعف با مهره های مطرح داخلی
اما سرخها برای اینکه بتوانند به مرمت مناطق آسیبدیده خود بپردازند در فصل نقل و انتقالات از بازیکنان داخلی هم استفاده لازم را بردند.
بختیار رحمانی، سروش رفیعی، احمد عبدالله زاده، سینا عشوری، علی حمودی و شجاع خلیل زاده هرکدام وزنهای برای تیمهای خود محسوب میشدند.
بختیار رحمانی از کاپیتانی فولاد به تبریز آمد، سروش رفیعی و احمد عبدالله زاده بازیکنان موردنظر سرمربی پرتغالی تیم ملی بودند، علی حمودی باسابقه قهرمانی در مسابقات فوتبال غرب آسیا به همراه تیم ملی، قهرمانی لیگ برتر و جام حذفی گام به این باشگاه گذاشت، عشوری باافتخار کسب نایبقهرمانی جام باشگاههای آسیا، حضور در تیمهای ملی نوجوانان، جوانان و بزرگسالان به تراکتورسازی رسید و خلیل زاده از بدنه اصلی تیم سپاهان و سابقه پوشیدن پیراهن ملی راهی تراکتور شد.
هواداران تراکتور تصور میکردند با این خریدها قرعه لیگ به نفع آنها باشد تا بتوانند رقبا را یکی پس از دیگری از پیش روی بردارند ولی صفحه روزگار روزهای سختی را برای هواداران این تیم رقم زد.
تراکتور از همان ابتدا با نتایج ضعیفی روبهرو شد تا اینکه حواشی دیگری هم پیرامون این تیم را گرفت تا اینکه نایبقهرمان سال گذشته به رتبههای دورقمی سقوط کرد ولی با حمایت هواداران از تونی اولیویرا، مدیریت باشگاه نیز به حمایت از سرمربی تیمشان پرداختند.
اما حال دیگر سرخ پوشان شرایط خاصی را پیش روی خود میبینند و درحالیکه در جام حذفی تا مرحله نیمهنهایی پیش آمدند در لیگ برتر شرایط چندان جالبی ندارند.
بازیکنان سرباز تراکتورسازی تمرکز کافی را ندارند
محمد ایران پوریان کاپیتان تیم تراکتورسازی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در تبریز، درباره اینکه شایعاتی مبنی بر رفتن برخی بازیکنان سرباز در نیمفصل آیا روی روند این تیم تأثیرگذار است یا خیر، میگوید: بله بهطور حتم این موضوعات بسیار تأثیرگذار است و اگر دقت کنید از اول هفته برخی روزنامهها از رفتن بازیکنان ما خبر میدهند که این تمرکز بازیکنان ما را از بین میبرد.
وی میافزاید: وقتی بازیکنی فعلاً در تراکتورسازی حضور دارد و برای این تیم بازی میکند چرا باید برخی رسانهها از رفتن این بازیکن خبر بدهند و تمرکز او را بر هم بزنند؟
کاپیتان تیم تراکتورسازی ادامه میدهد: این کار برخی رسانهها اصلاً درست نیست و باعث عدم تمرکز بین بازیکنان ما میشود. هرکسی که بعد از پایان خدمت قصد رفتن داشت همه از او تشکر میکنیم و با قدردانی از زحماتش از او خداحافظی میکنیم ولی نباید از ماهها قبل چنین اخباری منتشر شود.
ایران پوریان خاطرنشان میکند: به نظر من باید بحث رفتن یا ماندن بازیکنان در زمان خودش مطرح شود ولی از ابتدای فصل ما شاهد اخباری مبنی بر ماندن یا رفتن بازیکنان فعلی تیم هستیم.
مشکلات مالی در نتایج تیم تأثیرگذار هستند
خالد شفیعی نیز درباره تأثیر مشکلات مالی تیم تراکتورسازی در نتایج این تیم به خبرنگار تسنیم میگوید: درهرصورت در عدم نتیجهگیری یک تیم یک سری عوامل تأثیر دارند و مشکل مالی هم میتواند در این زمینه تأثیرگذار باشد ولی من بهعنوان یک بازیکن وظیفهدارم که تمرینات منظمی انجام دهم و برای تیمم مؤثر واقع شوم.
نقشه مرد پرتغالی برای فرار از بحران چیست؟
تونی حال با تیمی که در دست دارد برای ادامه رقابتها میجنگد و باید در ۳ جبهه لیگ برتر، جام حذفی و جام باشگاههای آسیا مقابل رقبای خود حرفهایی برای گفتن داشته باشد.
باید دید در صورت ادامه حمایت هیئتمدیره و مدیریت باشگاه تراکتورسازی، این سرمربی پرتغالی چه نقشهای در سر میپروراند تا بتواند تیمش را از بحران عدم نتیجهگیری خارج کرده و به روزهای خوش خود بازگرداند و یا شاهد اتفاقات دیگری در این تیم پرهوادار خواهیم بود.
.
گزارش از امیر توپچی پور