کد خبر : 1983

تاریخ انتشار : ۱۳۹۳/۰۹/۰۸ زمان : ۷:۰۰

مسیر عرفان چیست؟ صراط مستقیم

صراط مستقیم، دین خداست که حق تعالی غیر از آن را از بندگان قبول نمی‌کند. محدث حنبلی از ابوبریده اسلمی که از اصحاب حضرت نبی اکرم (ص) است، روایت کرده که: صراط مستقیم طریق محمد (ص) و آل محمد (ص) است که مبتنی بر اصول دین است و از پیامبر (ص) روایت شده است که […]

123 3 300x200 مسیر عرفان چیست؟ صراط مستقیم

صراط مستقیم، دین خداست که حق تعالی غیر از آن را از بندگان قبول نمی‌کند.

محدث حنبلی از ابوبریده اسلمی که از اصحاب حضرت نبی اکرم (ص) است، روایت کرده که: صراط مستقیم طریق محمد (ص) و آل محمد (ص) است که مبتنی بر اصول دین است و از پیامبر (ص) روایت شده است که مثل اهل بیت من مثال کشتی نوح است؛ هرکس آن را سوار شود نجات پیدا کند و هرکس آن را ترک کند غرق شود.

پس صراط مستقیم راه ایمان است و راه کسانی که به آنان نعمت هدایت و طریق طاعت خود را ارزانی بخشید و آنان پیامبران، صدیقان، شهدا، و صالحانند.

صراط مستقیم راه کسانی نیست که غضب و خشم بر آنان واقع شده و این جماعت، نزد اکثر مفسران، قوم بنی اسرائیل هستند که به سبب عناد و دشمنی و طغیان و قتل انبیای بنی اسرائیل و تحریف آموزه های دین موسی (ع) حق‌تعالی بر آنان خشم گرفته و غضب کرده است؛ و صراط مستقیم علاوه بر اینکه راه غضب شدگان نیست، راه گمشدگان هم نیست. ضلال عدول از طریق مستقیم است. طریقی که با وحی انبیا یکی پس از دیگری برای مردم تبیین شده است و شماری از مردم دعوت انبیا را پذیرفتند و عده ای دیگر بی‌جهت آن را نپذیرفتند. به طور نمونه علمای نصاری دعوت مسیح را پذیرفتند و از غضب روا داشته شده بر بنی اسرائیل رهایی یافتند. اما وحی نبوت پیامبر اسلام (ص) را نپذیرفتند؛ حال به چه دلیلی و چگونه وحی مسیح مورد پذیرش واقع شده است؟ و چرا وحی نبی اسلام (ص) قابل قبول نیست؟ پرسشی است که باید توسط آنان پاسخ داده شود. بنابراین هرکسی که در طریق مستیقیم نباشد، مغضوب یا گمراه است که نمی‌خواهد طریق مستقیم شریعت آسمانی را در حقیقت خالص خود درک کند و ما در هر نماز از خداوند منان خالق می‌خواهیم که ما را در راه مستقیم آخرین شریعت آسمانی مستقر بدارد.

نکته قابل توجه در نماز، بعد از خواندن سوره حمد این است که مطابق نظر فقهای امامیه، گفتن کلمه « آمین » مبطل نماز است؛ زیرا روایتی بدین مضمون از صاحب شریعت وارد نشده است و هر کلامی از انسانها به جهت آنکه صلاحیت وضع آن را در نماز ندارد باعث بطلان نماز است.

و گفتن آمین در نماز از حضرت رسول اکرم (ص) روایت نشده است. بدیهی است که تمام اذکار و افعال نماز باید از حضرت رسول (ص) صاحب شریعت وارد شده باشد.

البته گفتن « الحمد لله رب العالمین » بعد از خواندن فاتحه امام جماعت، سنت است و از امام صادق (ع) نقل شده است: چون در نماز از قرائت فاتحه فارغ گشتی،‌الحمدلله رب العالمین بگو. به همین جهت در نمازجماعت بعد از آنکه امام جماعت فاتحه را تمام کرد،‌مأموم می‌تواند الحمد لله رب العالمین بگوید.

 

خواص و ثواب سوره حمد

علی، پسر ابی حمزه بطائنی از امام صادق (ع) روایت کرده که حضرت فرمود: اسم اعظم خداوند در فاتحه الکتاب مندرج است.

و همچنین از پیامبر (ص) روایت شده است که فرمود: هیچ چیز بر شیطان سخت‌تر از آن نباشد که فرزندان آدم، قرآن را از روی مصحف بخوانند.

ارسال دیدگاه