کد خبر : 484124

تاریخ انتشار : ۱۳۹۴/۰۴/۲۷ زمان : ۷:۰۰

ماجرای عبرت‌آموز کسی که به دنبال احیای قبر معاویه بود

حجت‌الاسلام والمسلمین جواد مروی، در سخنانی در حرم شریف اباعبدالله الحسین (ع) اظهار داشت: دعاهایی که در این مکان مقدس می‌خوانیم، هم با عقل و هم با احساس ما سروکار دارد. بنابراین، کسی زائر حقیقی است که هم از محتوای ادعیه و زیارات باخبر باشد و هم احساسش را با این‌ها سیراب کند. وی با […]

حجت‌الاسلام والمسلمین جواد مروی، در سخنانی در حرم شریف اباعبدالله الحسین (ع) اظهار داشت: دعاهایی که در این مکان مقدس می‌خوانیم، هم با عقل و هم با احساس ما سروکار دارد. بنابراین، کسی زائر حقیقی است که هم از محتوای ادعیه و زیارات باخبر باشد و هم احساسش را با این‌ها سیراب کند.
وی با بیان اینکه کلام خدا را هم باید با عقل و احساس درک کرد، ادامه داد: روزی من به دیدن مزار اقبال لاهوری در پاکستان رفتم. در آن جا قرآنی را مشاهده کردم که گویا آن را درون حوضی پر از آب انداخته و بعد مقابل گرمای آفتاب، خشکش کرده بودند. از دیدن این قرآن که هنوز آثار رطوبت بر آن مشخص بود، تعجب کردم و پرسیدم چرا کلام خدا به این شکل در آمده است؟
این عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم افزود: اقبال لاهوری، ۱۲ سال در آکسفورد حضور داشت که ۶ سال آن را دانشجو و ۶ سال دیگرش استاد دانشگاه بود. او در مدت زمانی که در انگلستان اقامت داشت، هر روز بعد از اقامه نماز صبح، یک جزء قرآن تلاوت می‌کرد. دوست نزدیک اقبال می‌گوید که او کلام خدا را به گونه‌ای می‌خواند که اشک چشمش بر صفحات قرآن می‌ریخت.
حجت‌الاسلام والمسلمین مروی با تأکید بر اینکه قرآن، دعا و زیارات را باید به این شکل خواند، گفت: اگر می‌خواهیم آثار دعا متجلی شود، باید هم احساسات خود را سیراب کرده و هم مفاهیم مورد نظر اهل بیت (ع) را درک کنیم.
وی همچنین با ذکر مثالی برای تفهیم سخن خود اظهار داشت: کسی به مرحوم آقا سیدرضا بهاءالدینی مراجعه کرد و گفت که تصمیم دارد برای گرفتن حاجتش، ختم ۱۴ هزار صلوات بگیرد، اما ایشان به آن مرد گفت: اگر یک بار از عمق جان بگویی اللهم صل علی محمد و آل محمد، حاجتت را خواهی گرفت.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان این که دست مذاهب و ادیان دیگر در زمینه دعا و زیارت خالی است، ماجرای شیخ جوهر طنطاوی و کشف عظمت و بزرگی صحیفه سجادیه را برای زائران حرم اباعبدالله الحسین (ع) تشریح کرد. وی گفت: طنطاوی، یکی از علمای بزرگ و نامدار مصر است، اما او تا ۸۵ سالگی، صحیفه سجادیه امام زین‌العابدین (ع) را ندیده بوده است. روزی او به خانه یکی از تجار مصری می‌رود که با ایرانیان معامله داشته و روی طاقچه خانه او، یک جلد صحیفه سجادیه بوده است.
حجت‌الاسلام مروی ادامه داد: طنطاوی، این کتاب را برمی‌دارد، ورق می‌زند و از عبارات متعالی آن حیرت می‌کند. پس از آن در نامه‌ای به علمای شیعه، می‌نویسد: ۸۵ سال از عمر من گذشته، اما بدبختی‌ام این است که صحیفه سجادیه را تا امروز ندیده بودم. وقتی آن را مطالعه کردم، نتوانستم نویسنده‌اش را بشر بدانم یا خدا. اگر بگویم بشر، اشتباه کرده‌ام؛ چرا که هیچ بشری نمی‌تواند چنین عباراتی خلق کند و اگر بگویم خدا، غلو کرده‌ام. پس از کلام بشر بالاتر و از کلام خدا پایین‌تر است.
وی آن گاه به تلاش‌های بیهوده و بی‌فرجام برای احیای قبر معاویه از سوی سران عرب در عصر حاضر اشاره کرد و گفت: هرکس برای این کار قدمی برداشته، ساقط شده است. چنان که عبدالسلام عارف، رئیس جمهور اسبق عراق، هنگامی که به بصره رفت، از اراده خود برای احیای قبر فرزند ابوسفیان پرده برداشت، اما در راه بازگشت به بغداد، هلیکوپتر او سقوط کرد و جان داد. به گونه‌ای که مردم در تشییع جنازه او می‌گفتند: در آسمان گوشت بود، در زمین ذغال! حالا مقایسه کنید کسی مانند سیدالشهدا (ع) با این همه شوکت و عظمت، زائرانی با چنین شوریدگی و علاقه‌ای دارد، اما باید کسانی مأمور شوند تا کسی روی قبر معاویه نجاست نریزد.

منبع : حج

ارسال دیدگاه