کد خبر : 23202

تاریخ انتشار : ۱۳۹۴/۰۱/۲۵ زمان : ۶:۴۹

عکس هایی که احساس آدمها را نشان می‌دهند / عکاسی پرتره

در پرتره ای که دون مایکلز عکاس آمریکایی از رنه ماگریت نقاش سوررئالیست گرفته است، با روی هم گذاری تصویر پرتره این نقاش و سه پایه نقاشی‌اش تصویری خلق شده که از نظر رؤیایی و غیرواقعی‌بودن شباهت زیادی به تابلوهای رنه ماگریت دارد. تکرار دوباره تصویر نقاش نیز در گوشه دیگری از عکس این حالت […]

در پرتره ای که دون مایکلز عکاس آمریکایی از رنه ماگریت نقاش سوررئالیست گرفته است، با روی هم گذاری تصویر پرتره این نقاش و سه پایه نقاشی‌اش تصویری خلق شده که از نظر رؤیایی و غیرواقعی‌بودن شباهت زیادی به تابلوهای رنه ماگریت دارد. تکرار دوباره تصویر نقاش نیز در گوشه دیگری از عکس این حالت را تشدید می‌کند. در این عکس عکاس با شناختن موضوع نقاشی‌اش و آشنایی با کارها و روحیه او توان این را پیدا کرده که مدلش را به خوبی به ما بشناساند.

او با روی هم گذاشتن دو تصویر که در واقعیت با هم نیستند، و با استفاده از تکنیک‌های عکاسی توانسته این کار را انجام بدهد. او از سه پایه نقاشی به خوبی برای رساندن اطلاعات لازم به بیننده استفاده کرده است.

با وجود این عکاسانی نیز بوده و هستند که ترجیح می‌دهند به جای استفاده از تکنیکهای خاص خیلی ساده و سریع، پرتره هایشان را بگیرند. برای آنها نشان دادن موضوع همانطور که هست جالب‌تر است. از میان عکاسانی که به این روش کار می‌کرده اند، با دایان آربوسپرتره نگار اجتماعی در مطالب قبل آشنا شدید.

او قبل از اینکه به عکاسی اجتماعی روی بیاورد، عکاس مد بود و در پرتره های اجتماعی اش کمتر از آدمهای معروف عکس می‌گرفت. اما به هر حال او از آدمهای خاصی عکس می‌گرفت.

بعضی از عکاسان پرتره بیشتر مایل هستند از افراد سرشناس عکس بگیرند. شاید دلیل این گرایش، شناخته بودن شخصیت موضوع باشد که کار را هم برای عکاس و هم برای مخاطبان آسان‌تر می‌کند.

مخاطبان خصوصیات شخص را از قبل می‌دانند و به محض دیدن عکس رابطه بین عکس و روحیات مدل پیدا خواهند کرد. در پرتره هایی که از این گونه اشخاص گرفته می‌شود، نشان داده جنبه های پنهان و آشکار این گونه شخصیتها کار مشکلی است و از آن مهمتر نیازمند جسارت زیادی است. چون عکس العمل صاحب عکس در مقابل چنین عکسی و همچنین عکس العمل دوستداران و طرفدارانش غیرقابل پیش‌بینی است.

با وجود این نشان دادن روحیاتی که در شخص کمتر رشد کرده، یا اینکه کمتر به آن معروف است میتواند جالب و تفکربرانگیز باشد. در مواردی که عکاس می‌خواهد در عکسش مدل را با همان خصیصه‌ای که با آن مشهور است نشان دهد، احساسات عکاس نسبت به آن خصیصه می‌تواند به او در این زمینه خیلی کمک کند. مانند علاقه به آثار فرد هنرمندی و یا برعکس مثلاً تنفر از عملکرد و شخصیت قدرتی سیاسی یا نظامی!

در این عکسها شخصیت مدل شرح و تفسیر می‌شود. اما در محدوده همان شناخت قبلی بدون هیچ حرف تازه ای!

شاید شما هم تا به حال عکسهایی از خود دیده اید که انگار در آن آدم دیگری شده اید. شما با دیدن این عکس این امکان را پیدا می‌کنید که بار دیگر به گونه ای متفاوت، به خود و شخصیت خود نگاه کنید، عکس این جرقه را در ذهن شما می‌زند.

ارسال دیدگاه