کد خبر : 44546

تاریخ انتشار : ۱۳۹۴/۰۲/۲۱ زمان : ۷:۰۰

علت و راههای درمان گلودرد در کودکان

گلودرد در کودکان یکی از عام ترین شکایتها است. خوشبختانه کودکان بزرگتر می‌توانند مشکل خود را بیان کنند، ولی خردسالان قادر نیستند حرف بزنند و تنها شکایت خود را به صورت غریزه ای یا اجباری یا با نشان دادن کم‌اشتهایی و یا نخوردن غذا به علت دردناک بودن در قورت دادن غذا بروز می‌دهند. اگر […]

گلودرد در کودکان یکی از عام ترین شکایتها است. خوشبختانه کودکان بزرگتر می‌توانند مشکل خود را بیان کنند، ولی خردسالان قادر نیستند حرف بزنند و تنها شکایت خود را به صورت غریزه ای یا اجباری یا با نشان دادن کم‌اشتهایی و یا نخوردن غذا به علت دردناک بودن در قورت دادن غذا بروز می‌دهند. اگر چه عمده ترین علت گلودرد ویروسی بوده که پس از طی یک دوره چند روزه از بین می‌رود، ولی در صورت مشاهده گلودرد کودک می‌توانید با رعایت نکات زیر به او کمک کنید. در واقع این‌ها علت و راههای درمان گلودرد در کودکان است.

۱- آیا کودکتان تب کرده است؟ ۳۸ درجه یا بیشتر و کسل و ناخوش است؟ در صورت مثبت بودن، از ورمی در زیر بناگوش تا زیر فک پایین (یک طرف یا هر دو طرف) دیده شد، کودکتان به اوریون (یک بیماری ویروسی و مسری) مبتلا است. به پزشک متخصص اطفال مراجعه کرده و بقیه افراد هم باید واکسینه شوند. ولی اگر ورمی مشاهده نشود، کودک یا مبتلا به آنژین گلو و حلق بوده و یا اینکه لوزه های او متورم و عفونی است. باز هم بهتر است از سوی پزشک اطفال جهت درمان با آنتی‌بیوتیک و تشخیص قطعی معاینه شود.

۲- اگر کودک کسل و ناخوش است ولی تب ندارد، اما مرتب عطسه می کند و آبریزش بینی دارد، مبتلا به سرماخوردگی است. این هم نوعی بیماری ویروسی بوده که پس از طی یک دوره چند روزه و آن هم بدون دارو خوب می‌شود، اما شما می‌توانید با خوراندن شربت یا قرص استامینوفن (بستگی به سن کودک) و شدت سرماخوردگی کودک (حداکثر سه بار در روز) باعث آرامش او شوید.

۳- اگر در کودک شما هیچ یک از علائم بالا مشاهده نشد ولی همچنان کسل و بهانه گیر بوده و فعالیت او کم شده است، بهتر است با مراجعه به پزشک متخصص اطفال جهت معاینه بالینی و انجام تست‌های لازم، علت بیماری‌های اور ا مشخص و درمان کنید.

 

توضیحات ضروری :

لوزه ها در ساختن سلول های دفاعی و مصونیت طبیعی بدن فعالیت مستقیم دارند و در صورت عفونی شدن شدید و مکرر لوزه ها ( بیش از چهار بار در سال) همراه با تورم زیاد به طوری که در فعالیت و پیشرفت رشد کودک اختلال به وجود آید و یا مشکلی در تنفس و بلع ایجاد شود، پزشکان برداشتن لوزه با جراحی را توصیه می‌کنند و این عمل با بیهوشی کامل انجام می‌شود ولی ترجیحاً بهتر است کودک حداقل تا ۱۲ سالگی صبر کند.

برای تسهیل و یا کم کردن گلودرد کودک به صورت ذیل عمل کنید :

– نوشیدنی خنک به خصوص شیر، زیاد به او بدهید.

– متناسب سنش شربت و یا قرض استامینوفن، حداکثر چهار بار در روز به او بدهید.

– کودکان ۸ ساله یا بالاتر را ترغیب و غرغره کردن با آب نمک گرم کنید. (آب نمک به اندازه اشک شور باشد)

 

دکتر جهانبخش راد

ارسال دیدگاه