کد خبر : 527281

تاریخ انتشار : ۱۳۹۴/۰۷/۰۷ زمان : ۲:۰۰

روحانی: نامزدهای آمریکایی نمیدانند ایران کجاست

حسن روحانی، رئیس جمهور کشورمان، در حاشیه سفر به نیویورک برای سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل، روز گذشته با “کریستین امانپور” مجری سرشناس شبکه “سی ان ان” (CNN) مصاحبه ای داشته که قسمت هایی از این گفت و گو در چند خبر و به صورت جداگانه در خروجی پایگاه خبری این شبکه قرار گرفته […]

حسن روحانی، رئیس جمهور کشورمان، در حاشیه سفر به نیویورک برای سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل، روز گذشته با “کریستین امانپور” مجری سرشناس شبکه “سی ان ان” (CNN) مصاحبه ای داشته که قسمت هایی از این گفت و گو در چند خبر و به صورت جداگانه در خروجی پایگاه خبری این شبکه قرار گرفته و این مصاحبه امشب به صورت کامل پخش خواهد شد.

در خبری که تحت عنوان “روحانی می گوید مخالفان توافق از حزب جمهوری خواه نمی توانند ایران را روی نقشه پیدا کنند” منتشر شده، آمده است: «”حسن روحانی” رئیس جمهور ایران روز یکشنبه در مصاحبه با “کریستین امانپور” گفت که نامزدهای ریاست جمهوری آمریکا از حزب جمهوری خواه که به توافق هسته ای حمله می کنند به سختی می توانند ایران را روی نقشه پیدا کنند یا بدانند که تهران پایتخت ایران است.»

در این گزارش به نقل از آقای روحانی آمده است: «گاهی اوقات که فرصتی پیدا می کردم، برخی از مناظره های آن ها را می دیدم؛ برخی از آن ها واقعا خنده دار بود. چیزهایی که در مورد آن صحبت می کنند بسیار عجیب است … مردم ایران به این صحبت ها به عنوان نوعی سرگرمی نگاه می کنند.»

رئیس جمهور در پاسخ سئوال “امانپور” در رابطه با اینکه برخی از نامزدهای آمریکایی می گویند در صورت انتخاب به عنوان رئیس جمهور آمریکا، توافق هسته ای پاره خواهند کرد، می گوید: «آیا ممکن است که یک دولت، توافقی بین المللی را امضا کند و دولت پس از آن، توافق را پاره کند؟ این چیزی است که تنها امثال صدام حسین انجام می دهند.

بنابر این هر دولتی که جایگزین دولت فعلی شود باید خود را به تعهداتی که آن ها داده اند ملزم بداند؛ در غیر این صورت، دولت و بلکه تمام کشور، اعتماد بین المللی را از دست خواهد داد. در نهایت من فکر می کنم که بیشتر این حرف ها، شعارهای سیاسی است.»

“سی ان ان” همچنین در خبر دیگری تحت عنوان “رئیس جمهور ایران: بشار اسد باید برای مبارزه با تروریست باقی بماند” به انعکاس اظهارات رئیس جمهور پرداخته است.

دراین گزارش نیز آمده است: «در حالی که روسیه حمایت خود از بشار اسد را به صورت قابل توجهی افزایش داده، “حسن روحانی” رئیس جمهور ایران می گوید که حمایت از دولت مرکزی سوریه تنها راه شکست داعش است.»

در این گزارش به نقل از آقای روحانی آمده است: «اگر اولین هدف ما در سوریه، بیرون راندن و شکست تروریست ها باشد، راه حلی جز تقویت حاکمیت و دولت مرکزی که پایگاه اصلی قدرت است، نداریم. در نتیجه من فکر می کنم امروز همه پذیرفته اند که بشار اسد باید در قدرت باقی بماند تا بتوانیم با تروریست ها مبارزه کنیم.»

حسن روحانی1 روحانی: نامزدهای آمریکایی نمیدانند ایران کجاست

رئیس جمهور در زمینه تعامل ایران و آمریکا در موضوع سوریه گفته است: «ایران مذاکره مستقیمی با  آمریکا در زمینه سوریه ندارد. اما به صورت همزمان با اتحادیه اروپا و دیگر کشورها در این مورد گفت و گو می کند و آن ها به صورت مستقیم با ایالات متحده نیز در ارتباط هستند؛ پس شاید مذاکره مستقیمی وجود نداشته باشد اما گفت و گویی در کار هست.»

این پایگاه آمریکایی همچنین در گزارش دیگری تحت عنوان “مقام ایرانی: زندانیان ما را آزاد کنید تا ما هم به این مورد فکر کنیم” به این مصاحبه پرداخته است.

در این گزارش آمده است: «در صورتی که آمریکا زندانیان ایرانی را آزاد کند، ایران نیز تمایل به آزاد کردن زندانیان آمریکایی مانند “جیسون رضاییان” گزارشگر واشنگتن پست خواهد داشت.

“حسن روحانی” رئیس جمهور ایران در این رابطه می گوید: “در صورتی که آمریکایی ها گام های مناسبی در این رابطه برداشته و زندانیان ما را آزاد کنند، قطعا محیط مناسبی به وجود خواهد آمد و شرایط مناسبی برای ما ساخته خواهد شد تا هر چه در قدرت و حیطه مان است را برای آزادی هر چه سریعتر آمریکایی ها انجام دهیم.»

آقای روحانی همچنین در زمینه روابط ایران و آمریکا گفته اند: «ناراحتی ملت ایران از سیاست‌های دولت آمریکا، نظیر مداخلات سیاسی و حتی نظامی طبیعی و منطقی است اما خواستار این هستند که در چارچوب روابطی درست و سازنده و مبتنی بر احترام متقابل، تنشها کاهش یابد. فاصله بین ایران و آمریکا زیاد است و مسایل بسیاری باید جبران شود. مهم این است که نگرش و رفتار عوض شود. ملت ایران نمی‌خواهند در گذشته بمانند اما نمی‌پسندند که گذشته ادامه یابد.»

ایشان با اشاره به فاجعه منا عنوان کردند: «ظاهراً عربستان همه فکر و ذکرش را برای حمله و کشتار مردم یمن گذاشته است و توجهی به امنیت داخلی خودش ندارد. در خصوص حوادث اخیر در مسجدالحرام و منا و کشته و مجروح شدن تعداد زیادی از زائران خانه خدا و از جمله هموطنان ما از نظر حقوقی و سیاسی باید پاسخگو باشد. و ما حقوق زائرانمان را پیگیری خواهیم کرد.»

منبع : شبکه خبری زمان
ارسال دیدگاه