خواندنی و دانستنی
اخبار امروز
- امام خامنهای اول فروردین ماه در حرم امام رضا (ع) سخنرانی میکنند
- ۵ تا ۲۰ سال حبس و شلاق در ملاعام در انتظار محتکران اقلام بهداشتی
- هشدار پوتین درباره اقدام نظامی از سوی آمریکا علیه ایران
- پیشروی ۹ کیلومتری ارتش سوریه در شرق حمص
- اوباما رئیس جمهور آمریکا شیعه است
- قتل عام غیرنظامیان سوری توسط جنگندههای روسیه
- تایید صلاحیت اصلاحطلبان و مستقلین ۸ برابر اصولگرایان
- اعتراف بی سابقه عربستان درباره ایران
- قیمت نفت به زیر ۳۰ دلار سقوط کرد
- رنجنامه حسین فدایی منتشر شد : آقای هاشمی! توبه کنید.
- وقوع انفجار در غرب قاهره
- مدیر برنامههای موشکی اسرائیل اخراج شد
- هند به دنبال خرید ۳۶ جنگنده رافائل از فرانسه
- کابل و اسلامآباد برای اقدام علیه گروههای مسلح توافق کردند
- صدور حکم متهمان پرونده بیمارستان خمینی شهر
- آقایی که میگوید کشور باید توسط شورای رهبری اداره شود چه مشکلی با رهبر دارد؟
- تلویزیون بیش از ۳۰هزار دقیقه برنامه انتخاباتی پخش میکند
- وقتی سفیر انگلیس شیرینی میلاد رسول الله(ص) تقسیم میکند!
- افزایش ۲۰ تا ۳۰ نفری مرگ و میر در روزهای آلوده تهران
- پارتی بازی وزارت کشور برای فرزندان آقای هاشمی
- اسیر داعشی ارتباط ترکیه با داعش را فاش کرد
- طرحهای کنگره آمریکا اجرای برجام را هر روز بیشتر تهدید میکند
- توصیه آمریکا به مقامات سعودی درباره ایران
- تحریمهای سنگین کنگره آمریکا علیه سپاه پاسداران
- پرچمدار جدید HTC را ببینید
- اندیشکده واشنگتن: برخلاف وعده روحانی، کاهش تحریمها تأثیر زیادی بر اقتصاد ایران ندارد
- هلاکت علوش تروریست های سوریه را زمین گیر کرد
- ۱۰ چهره مهم غایب در انتخابات مجلس
- کاملترین آمار وحشیگری سعودیها در یمن
- استان هایی که بیشترین و کمترین آمار ازدواج و طلاق را دارند
- کشف جسد یخ زده جوان ایرانی در مرز ترکیه
- آمار تاسف بار مصرف دخانیات در نسل جوان
- دستخط رهبرانقلاب درباره مشایی
- ماجرای نصب پرچم داعش در کرمانشاه چه بود؟
- اظهارات تکاندهنده زن نجات یافته از دست داعش
- نامه مهم دفتر تحکیم وحدت به آیتالله جنتی درباره هاشمی
- ابوبکر البغدادی: با همه جهان میجنگیم
- مایحتاج اولیه زندگی رهبر انقلاب توسط چه کسی تهیه میشود؟
- شعری که از مادر رهبر انقلاب به یادگار ماند
- یک سال فروش اشتباهی چای کوکائین
- داعشیهای بحرین: به دنبال انفجار مسجد شیعیان بودیم
- دلیل سرعت زیاد دولت ایران برای اجرای برجام، انتخابات آتی است
- استعفای دستهجمعی اعضای تحریریه یک روزنامه اصلاحطلب
- شکایت از شبکههای ماهوارهای برای سرقت فیلمهای ایرانی
- مدارس تهران فردا تعطیل نیست/ لغو مسابقات فوتبال
- سرگرمی جالب بن سلمان؛ شرطبندی میلیونی در بازی آمریکایی
- واکنش فاطمه هاشمی به احتمال رد صلاحیتش: خوشحال میشوم!
- عفت مرعشی: یک بار رد صلاحیت شدیم، دیگر برای چه نگران باشیم!
- رویانیان : حزب احمدینژادیها را قبول ندارم
- توضیحات کمالی درباره ادامه خدمت سربازی فوتبالیستها
تاریخ انتشار : ۱۳۹۴/۰۸/۰۵ زمان : ۸:۰۰
جراح های زیبایی مرد بهترند یا زن؟
تنها دغدغه زندگی ملیکا جراحی بینی است. از ظاهرش رضایت ندارد و میخواهد با یکی، دو عمل زیباییاش را بیشتر کند. اما پیدا کردن جراح مناسب برایش به یکی از سختترین کارهای دنیا تبدیل شده است. هر روز به مطب یکی از پزشکان سرشناس پلاستیک مراجعه میکند و به بینیهای سربالای دختران همسن و سالش […]
تنها دغدغه زندگی ملیکا جراحی بینی است. از ظاهرش رضایت ندارد و میخواهد با یکی، دو عمل زیباییاش را بیشتر کند. اما پیدا کردن جراح مناسب برایش به یکی از سختترین کارهای دنیا تبدیل شده است. هر روز به مطب یکی از پزشکان سرشناس پلاستیک مراجعه میکند و به بینیهای سربالای دختران همسن و سالش خیره میشود تا نتیجه کار جراحان را از نزدیک ببیند و با اطمینان بیشتر پزشک مورد نظرش را انتخاب کند. تا به حال سراغ جراحان زن نرفته و فکر میکند شاید به اندازه مردها در کارشان تبحر نداشته باشند. این طرز فکر در بین بعضی از متقاضیان جراحی زیبایی هم دیده میشود و باورشان این است که خانمها تجربه و جسارت کمتری دارند. علاوه بر این تعداد جراحان پلاستیک زن نسبت به مردها کمتر است. فکر میکنید دلیل این موضوع چیست؟
دوره تحصیل طولانی
دانشجویان پزشکی باید سالها درس بخوانند و به اصطلاح دود چراغ بخورند تا در رشته مورد علاقهشان فارغالتحصیل شوند. از این رو گروهی از متخصصان بر این باورند که به همین دلیل خانمها کمتر سراغ تخصصهای دشوار و بلندمدت میروند. دکتر حافظی، فوق تخصص جراحی پلاستیک و عضو هیات علمی دانشگاه تهران، علت گرایش کمتر خانمها نسبت به تحصیل در رشته جراحی پلاستیک را طولانی بودن دورههای تخصص و فوق تخصص میداند و در این باره میگوید: «فردی که میخواهد در این رشته متخصص شود، باید حدود ۱۵سال درس بخواند و این دوره تحصیلی طولانی یکی از عواملی است که خانمها را از ورود به این رشته دور نگه میدارد چون تمام وقت و زندگیشان را تحت تاثیر قرار میدهد و ممکن است سایر موقعیتهای زندگی را از دست بدهند.»
دکتر فریده تورانی، متخصص جراحی عمومی، پلاستیک و ترمیمی هم نظر مشابهی دارد. صحبتهای او را بخوانید:«اصلیترین دلیل، مربوط به طولانی بودن دورههای تخصص است و اینکه هماهنگی شرایط سخت این رشته با مشکلات و مسئولیتهای زندگی خانمها گاهی غیر ممکن و مشکل است. وقتی یک خانم در ۲۷ یا ۲۸ سالگی در دورههای رزیدنتی جراحی پذیرفته میشود باید در مجموع هفت سال درس بخواند و طرح خارج از مرکز بگذراند. در نتیجه ممکن است طولانی شدن دوره تحصیل در رشته جراحی تخصصی در تصمیمگیریهای مهم زندگی، ازدواج و بارداری او تاثیرگذار باشد. از این رو برخی از خانمها ترجیح میدهند در رشتههای دیگری مانند اطفال، پوست و مو و … پذیرفته شوند که شرایط آن برای خانمها با دشواریهای کمتری همراه است.»
مسیر پیشرفت برای زنان دشوار است؟
به گفته دکتر تورانی دلیل دیگری که در رشته جراحی پلاستیک کمتر پزشک خانم میبینیم این است که در این رشته وزارت بهداشت بهطور هدفمند و با سیاستهای خاصی، آقایان را برای ادامه تحصیل بیشتر انتخاب میکند که شاید این مربوط به آزادی بیشتر آقایان در انتخاب شهر محل گذراندن طرح و ادامه کارشان است. در واقع باید گفت گروهی از اساتید تمایل چندانی به ورود رزیدنتهای جراح خانم در این رشته ندارند. این موضوع درنحوه پذیرش دانشجویان کاملا مشهود است.
این متخصص جراحی در ادامه میگوید: «در گذشته هم پذیرش دانشجو در رشته جراحی پلاستیک دشوار بود ولی درمقطعی به دلیل طرح انطباق (انجام اعمال جراحی خانمها توسط جراح خانم و در مورد آقایان، جراح آقا) سیاست وزارت بهداشت پذیرش ۵۰درصد رزیدنتهای جراح خانم در تمام رشتههای جراحی بود و این تعداد معدود جراح خانم که در رشتههای مختلف (اورولوژی، ارتوپدی، مغز و اعصاب و جراحی عمومی و پلاستیک) میبینید، نتیجه همان سیاستگذاری دهه ۷۰ است.
ولی در حال حاضر این سیاست چندان طرفداری ندارد و امیدواریم از این پس انتخاب رزیدنتها برای رشتههای تخصصی، صرفا بر مبنای علاقه و استعداد تحصیلی باشد و نه جنسیت.»
نگاه ظریف به جراحی زیبایی
اینکه خانمها چطور میتوانند در این رشته تخصصی بیشتر به چشم بیایند سوالی است که دکتر تورانی به آن اینطور پاسخ میدهد: «اگر شرایط پذیرش و ظرفیت رشتههای تحصیلی جراحی برای خانمها و آقایان مساوی باشد، حضور خانمها در رشته جراحی پلاستیک پررنگتر میشود و درنهایت این به نفع جامعه فرهنگی ما خواهد بود؛چراکه بسیاری از خانوادهها ترجیح میدهند در شرایط مساوی از جراح خانم برای جراحیهای زیبایی بهخصوص جراحیهای زیبایی مربوط به بدن خانمها استفاده کنند.»
این متخصص بر این باور است که گروهی از آقایان برای خانمهایشان چنین انتخابهایی را در اولویت قرار میدهند و حتی دستهای از افراد نگاه ظریف و دقیق خانمها را در جراحی بیشترمیپسندند.
دکتر حافظی هم معتقد است اگر جراحی کارش را خوب انجام دهد میتواند موفق شود و به جنسیت او ارتباطی ندارد. در واقع مهارت پزشک است که سبب جذب بیماران میشود و اگر خانمی در کارش تبحر داشته باشد بهطور حتم متقاضیان زیادی به او مراجعه میکنند.

نظر متقاضیان چیست؟
صبا ۲۷ سال دارد، دو سال پیش زیر تیغ جراحی رفته و از عمل زیبایی بینیاش کاملا راضی است. او بعد از کمی پرس و جو جراح مردی را انتخاب کرده و معتقد است که مردها کارشان را بهتر انجام میدهند. نظر صبا را درباره جراحان بخوانید: «فکر میکنم جراحی پلاستیک کاری مردانه است و مردها برای این کار جرات و قدرت بیشتری دارند. زمانی که میخواستم جراح مورد نظرم را انتخاب کنم هرگز به پزشک زن فکر نکردم و اگر بار دیگر هم بخواهم عمل کنم بهطور حتم باز هم به مطب پزشکان مرد میروم.»
شادی نظر دیگری دارد. او در مطب کنار دوستش نشسته و تصمیم دارد در چند ماه آینده بینیاش را عمل کند اما نسبت به جنسیت دکترها تعصب ندارد. او میگوید: «جراح مرد یا زن فرقی نمیکند، اگر پزشک زنی را پیدا کنم که کار او را بپسندم، برای انجام جراحی او را انتخاب میکنم. بنابراین فرقی نمیکند مرد باشد یا زن. مهم این است که کارش را خوب بلد باشد و مهارت و تجربهاش را نشان دهد.»
شاهین پسر ۲۲ سالهای است که دلش میخواهد بینی عقابیاش را جراحی کند و تا به حال به چند پزشک متخصص مراجعه کرده است ، بعد از کمی فکر کردن میگوید به احتمال زیاد یک جراح مرد را انتخاب میکند چون تعداد جراحان معروف مرد بیشتر است.