کد خبر : 2132

تاریخ انتشار : ۱۳۹۳/۰۹/۱۵ زمان : ۷:۰۰

بهترین روش غذادادن به کودک

بچه‌ها و حتی بزرگسالان با توجه به آنچه که بدنشان نیاز دارد، غذا می‌خورند. پس اصرار و پافشاری مادران در زمینه خوردن غذا یا حتی شیرخوردن عزم کودک را در نخوردن بیشتر می‌کند. اجازه دهید هر موقع که گرسنه می‌شود غذا بخورد و سعی کنید توجه بیشتری به میان‌وعده‌هایی که به بچه می‌دهید داشته باشید […]

بچه‌ها و حتی بزرگسالان با توجه به آنچه که بدنشان نیاز دارد، غذا می‌خورند. پس اصرار و پافشاری مادران در زمینه خوردن غذا یا حتی شیرخوردن عزم کودک را در نخوردن بیشتر می‌کند. اجازه دهید هر موقع که گرسنه می‌شود غذا بخورد و سعی کنید توجه بیشتری به میان‌وعده‌هایی که به بچه می‌دهید داشته باشید تا هنگام دادن غذا به کودک دچار مشکل نشوید.

بازیگوشی در موقع غذاخوردن فقط نشان دهنده رشد و نمو است و کودک، بازیگوشی در غذاخوردن را هنگامی آغاز می‌کند که کاملاً یا تا حدی سیر است. اگر در این هنگام غذای او را جمع کنید و او با گریه تقاضای غذا کرد متوجه خواهیدشد که گرسنه است وگرنه بدانید که او سیر است.

 

غذای کودک بهترین روش غذادادن به کودک

 

سنی که کودک شروع می‌کند خودش غذایش را بخورد بستگی به رفتار بزرگسالان او دارد. کودکی در یک سالگی به راحتی خودش غذایش را می‌خورد و کودکی در دو و نیم سالگی هنوز باید مادرش غذا را به او بدهد. این رفتاری است که خود مادر خواسته است. اغلب بچه‌ها از ۱۵ ماهگی می‌توانند بدون کمک با قاشق غذا بخورند.

هفته ها طول خواهد کشید تا کودک، برداشتن ذره‌ای از غذا را بیامورد و هفته‌های بیشتری طول خواهدکشید تا یاد بگیرد در فاصله بین بشقاب تا دهانش غذا را نریزد. طفل از این کار خسته می‌شود، حوصله‌اش سر می‌رود، پس شروع به برهم‌ریختن غذا و ریخت و پاش می‌کند. در این زمان باید غذا را از جلویش بردارید و فقط چند تکه گوشت در اختیارش بگذارید تا آنها را بخورد و بازی با آنها را تجربه کند.

صبر و تحمل شما مادر عزیز در این هنگام ضروری است. بچه ها ابتدا برای تقلید از بزرگترها قاشق را در دست می‌گیرند ولی بعد از اینکه متوجه شدند چه کار سختی است، ممکن است از این کار دست بکشند؛ بخصوص اگر شما بخواهید به زور به آنها غذا بدهید.

پس وقتی که طفل کاملاً گرسنه است او را با غذایش کمی تنها بگذارید. شدت گرسنگی، طفل را به خودرن غذا تحریک و تشویق می‌کند. هرقدر کودک در تغذیه با قاشق ماهرتر شود، باید مدت بیشتری او را با غذا تنها گذاشت. زمانی که کودک در ظرف ده دقیقه توانست غذای خود را بخورد، مادر باید بداند دیگر کودک نیاز ندارد حتی گه گاهی با زور غذا بخورد.

از جهت تمیزخوردن و رعایت ادب، نگران او نباشید. همانطور که هرکار دیگر را خودش سعی می‌کند انجام دهد این کار را هم به خوبی می‌تواند یاد بگیرد و انجام دهد.

نکته‌ای که کارشناسان همیشه بر آن تاکید دارند این است که کودکان می‌خواهند زودتر از آن موقعی که بسیاری از مادران تصور می‌کنند، این هنر (غذا خوردن ) را یاد بگیرند. همچنین برای والدین لازم است همین که کودک توانست تا اندازه‌ای غذای خود را بخورد به تدریج از دادن غذا به او دست بکشند و تمام کار را بر عهده خود طفل واگذار نمایند.

ارسال دیدگاه