کد خبر : 528672

تاریخ انتشار : ۱۳۹۴/۰۷/۲۹ زمان : ۱۴:۰۰

آقای رییس‌جمهور، از حرف تا عمل فاصله بسیار است

استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا معتقد است که در حال حاضر شرایط به‌گونه‌ای است که در حوزه اقتصاد با کمبود تقاضا مواجه نیستیم، بلکه تولیدکنندگان و صنعتگران کشور در اندازه‌ای که تقاضاهای موجود را پاسخ دهند، نیستند. حسین راغفر اظهار داشت: ما هم‌اکنون با بازاری ۴۰۰ میلیون نفری مواجه هستیم؛ چراکه باید به این موضوع توجه […]

استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا معتقد است که در حال حاضر شرایط به‌گونه‌ای است که در حوزه اقتصاد با کمبود تقاضا مواجه نیستیم، بلکه تولیدکنندگان و صنعتگران کشور در اندازه‌ای که تقاضاهای موجود را پاسخ دهند، نیستند.

n00458074 b آقای رییس‌جمهور، از حرف تا عمل فاصله بسیار است

حسین راغفر اظهار داشت: ما هم‌اکنون با بازاری ۴۰۰ میلیون نفری مواجه هستیم؛ چراکه باید به این موضوع توجه کنیم که تقاضا در بازارهایی همچون عراق، افغانستان و کشورهای همسایه ایران را می‌توانیم پاسخ دهیم، این در حالی است که باز هم تولیدهای کشور، به اندازه‌ای نیست که حتی پاسخ‌گوی بازارهای منطقه باشد.
وی تصریح کرد: تولید و صنعت کشور هم‌اکنون با دو مساله اساسی مواجه است؛ نخست این‌که راه‌های مشخصی برای تامین تقاضا در کشور وجود ندارد و نظام اداری و تجاری نیز آمادگی لازم برای تامین این نیازها را ندارد.
استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا عنوان کرد: مساله بعدی، فن‌آوری‌های کشور در حد میانه پایین و پایین است و تولیدکنندگان به هیچ‌وجه نمی‌توانند تولیدات با کیفیت و بهره‌وری بالا داشته باشند و این کالاها را در بازارهای منطقه‌ای توزیع کنند.
راغفر متذکر شد: مساله‌ای که در این میان اهمیت دارد و هیچ‌کس به آن توجهی ندارد، فضای کسب‌وکار کشور است؛ این در حالی است تا زمانی که به این موضوع توجه نشود، نباید منتظر تحرکی در اقتصاد کشور باشیم.
وی ادامه داد: ما در ۲ سال گذشته شاهد بودیم که بسیاری از واحدهای تولیدی یا ورشکسته شده و یا از فعالیت خارج شده‌اند. این مساله باعث شده که واحدهای تولیدی نسبت به خارج شدن سرمایه خود از کشور اقدام کنند، زیرا فضای کسب‌وکار در کشورهای دیگر برای آن‌ها به‌صرفه‌تر و امکان دسترسی به اعتبارات راحت‌تر است.
استاد دانشگاه الزهرا یادآور شد: دکتر روحانی درست می‌گویند که باید وام‌های بانکی افزایش پیدا کند، اما مساله اساسی، تفاوت و فاصله بین حرف تا عمل است.
وی خاطرنشان کرد: هم‌اکنون بین حرف تا عمل فاصله زیاد است. نمونه بارز آن هم کاهش نرخ سود بانکی در ماه‌های گذشته است که یا بانک‌ها نسبت به پرداخت تسهیلات اقدام نمی‌کردند و یا این‌که تسهیلات‌گیرندگان باید یک‌سوم تسهیلات را در بانک سپرده می‌گذاشتند؛ بدون این‌که سود به آنها اختصاص پیدا کند. این در شرایطی بود که افراد باید سود کل وام را پرداخت کنند. بنابراین در کل نرخ سود تسهیلات بانک‌ها ۳۶ درصد می‌شد.

منبع : افکارخبر
ارسال دیدگاه